619
O Σοροπίδης κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή τον περασμένο Νοέμβριο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπόμνημα 30 σελίδων: Ο δολοφόνος της Ζέμπερη λέει ότι πήρε €30.000 για να τη σκοτώσει

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 08:12
O Σοροπίδης κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή τον περασμένο Νοέμβριο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπόμνημα 30 σελίδων: Ο δολοφόνος της Ζέμπερη λέει ότι πήρε €30.000 για να τη σκοτώσει

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 08:12

Επιχειρώντας να θολώσει τα νερά της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη και να επαναφέρει τα σενάρια που είχε περιγράψει πρώτος ο πατέρας της, ο δολοφόνος της άτυχης εφοριακού ισχυρίζεται τώρα ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μανώλης Σοροπίδης προσπαθεί να περιπλέξει την υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο. Τώρα όμως χρησιμοποιεί την παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί από τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα όταν ο πατέρας της κοπέλας κατήγγειλε πως η κόρη του, λόγω της εργασίας της στην Εφορία, είχε πολλούς εχθρούς. Τότε ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης είχε κάνει λόγο για «πληρωμένο δολοφόνο». Τώρα ο ανακριτής δεν έχει άλλη οδό από το να εξετάσει τους νέους ισχυρισμούς του δολοφόνου.

Ο ΑΝΤ1 έφερε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο από ένα νέο έγγραφο στο οποίο ο Σοροπίδης ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από το έγκλημα. Ο δολοφόνος, ο οποίος έχει ομολογήσει, ισχυρίζεται ότι σκότωσε τη Ζέμπερη εκτελώντας εντολές. «Μου έδιναν 30.000 ευρώ για να την σκοτώσω», λέει χαρακτηριστικά.

247015
Η Δώρα Ζέμπερη σε φωτογραφία της στα social media (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, είπε:

«Εχω στα χέρια μου το υπόμνημα του κατηγορούμενου. Ένα έγγραφο περίπου 30 σελίδων. Δεν αλλάζει την αρχική του κατάθεση για το πώς διέπραξε το έγκλημα, αλλά συμπληρώνει ότι δύο άτομα, τα οποία συνήθως συναντούσε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, του είχαν υποσχεθεί 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει την άτυχη Δώρα. Αφήνει πολλά υπονοούμενα για τις ιδιότητές τους. Το κείμενο ξεκινά λέγοντας πως απειλείται η ζωή του και ότι δεν ξέρει εάν θα καταφέρει να φτάσει στη δίκη. Δεν μπορώ να αξιολογήσω τα όλα όσα ισχυρίζεται ο φερόμενος ως δράστης – αυτό είναι δουλειά των Αρχών. Όμως με αυτό το κείμενο δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση του. Αρα δεν είναι αυτός ο σκοπός του».

Ο κ. Λύτρας αποκάλυψε επίσης πως ο δράστης στην κατάθεσή του αναφέρει: «Είχα καταλάβει και εγώ ότι δούλευε κάπου σημαντικά και ενοχλούσε κάποιους».

«Ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση λόγω της ιδιότητάς της», φέρεται ακόμη να υποστηρίζει στο υπόμνημα των 30 σελίδων ο δολοφόνος. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 58χρονος Σοροπίδης, οι άνδρες που τον πλήρωσαν του έδωσαν εντολή να πουλήσει αμέσως μετά τη δολοφονία το κινητό του θύματος – ως γνωστόν από αυτήν την πώληση οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του και να τον συλλάβουν.

Ο Σοροπίδης παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς τη μέσα από δύο φωτογραφίες που τού είχαν δώσει.

Ετσι, όταν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη, το έκανε ύστερα από παρακολούθηση δύο εβδομάδων (η κοπέλα πήγαινε καθημερινά στο νεκροταφείο) και αφού είχε πάρει προκαταβολή από τους δύο αυτούς άνδρες που περιγράφει στο υπόμνημά του.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέπερη σημειώνει ακόμη στο υπόμνημά του ότι οι δύο -κατά τα λεγόμενα του- ηθικοί αυτουργοί είχαν πει στον 58χρονο πως μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας, να πάει να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία.

Ο 58χρονος αναφέρει επίσης στο 30σέλιδο υπόμνημά του ότι το ένα από τα δύο άτομα που τον πλησίασαν για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη αποκαλούσε τον άλλον «αφεντικό». Και συμπληρώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα των δύο αυτών ατόμων αλλά δεν τα αποκαλύπτει γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Σημειώνει ακόμη ότι μέσα στην τσάντα του θύματος, εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα, υπήρχαν και στικάκια με πληροφορίες.

Όσον αφορά στο γιατί δεν αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία νωρίτερα, υποστηρίζει ότι φοβόταν για τη ζωή του. Αναφέρει, μάλιστα, ότι και τώρα φοβάται για τη ζωή του και γι’ αυτό ζητά προστασία, για να «φθάσω ζωντανός στο δικαστήριο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...