227
Ο Χάγκις το 2015 με το βραβείο από ιταλικό φεστιβάλ για την ταινία του «Masterclass» | EPA/CLAUDIO ONORATI

Καταγγελίες για βιασμό κατά του οσκαρικού σκηνοθέτη Πολ Χάγκις

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2018, 13:21
Ο Χάγκις το 2015 με το βραβείο από ιταλικό φεστιβάλ για την ταινία του «Masterclass»
|EPA/CLAUDIO ONORATI

Καταγγελίες για βιασμό κατά του οσκαρικού σκηνοθέτη Πολ Χάγκις

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2018, 13:21

Ο βραβευμένος με Όσκαρ καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατύπωσαν σε βάρος του τέσσερις γυναίκες, δύο από τις οποίες τον κατηγόρησαν μάλιστα για βιασμό.

Την Παρασκευή, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μετέδωσε πως τρεις γυναίκες που εργάστηκαν στη βιομηχανία του θεάματος κατηγόρησαν τον Χάγκις ότι τις φίλησε χωρίς να το θέλουν ή ότι τις ανάγκασε σε στοματικό σεξ, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους μεταξύ του 1996 και του 2015. Μία από τις τρεις γυναίκες κατηγόρησε επίσης τον σκηνοθέτη του «Crash» και σεναριογράφο του «Million Dollar Baby» και του «Casino Royal» ότι τη βίασε. Οι γυναίκες δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα.

Η δικηγόρος του Κριστίν Λεπερά σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters αρνήθηκε συνολικά τους ισχυρισμούς κατά του σκηνοθέτη.

Τον Δεκέμβριο ο Χάγκις κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, σε βάρος μιας τέταρτης γυναίκας, της Χάλεϊ Μπριστ, που τον κατηγόρησε ότι τη βίασε το 2013. Ο Χάγκις αρνήθηκε την κατηγορία και κατηγόρησε την Μπριστ για εκβιασμό και ότι του ζήτησε εννέα εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει τους ισχυρισμούς της.

Η Μπριστ και οι άλλες τρεις ενάγουσες δεν προέβησαν σε σχόλια.

Το 2006 ο 64χρονος Χάγκις κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ταινίας για το «Crash».

Είναι γνωστός επίσης επειδή ανακοίνωσε δημόσια το 2009 την αποχώρησή του από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας υπήρξε μέλος για 35 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...