861
Ο Νταβίντ Σίλβα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε πιο χαρούμενες στιγμές | Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Το φοβερό μυστικό του Νταβίντ Σίλβα

Sportscaster Sportscaster 5 Ιανουαρίου 2018, 13:17
Ο Νταβίντ Σίλβα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε πιο χαρούμενες στιγμές
|Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Το φοβερό μυστικό του Νταβίντ Σίλβα

Sportscaster Sportscaster 5 Ιανουαρίου 2018, 13:17

«Ο γιος μου, Ματέο, γεννήθηκε πολύ πρόωρα και παλεύει για τη ζωή του μέρα με τη μέρα». Το μυστήριο της απουσίας του από τα τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι το έλυσε ο ίδιος ο Νταβίντ Σίλβα, αμέσως μετά τη νίκη (3-1) της ομάδας του επί της Γουότφορντ την περασμένη Τρίτη. Εκανε την εξομολόγησή του στο Twitter, στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, για να βάλει τέλος στα σενάρια που είχαν οργιάσει. Στο ποστάρισμά του μπορούσες να διαβάσεις ανάμικτα συναισθήματα: τη χαρά για το παιδί του που ήρθε στον κόσμο, αλλά και την αγωνία του πατέρα για το αν ο μικρούλης θα τα καταφέρει.

COMUNICADO OFICIAL

A post shared by David Silva (@david21lva) on

Ετσι εξηγούνται και τα πήγαιν’ – έλα στη Βαλένθια. Ολοι πίστεψαν πως κάποια μετεγγραφή ετοίμαζε, παρά τα δημοσιεύματα εφημερίδων της πόλης -πριν από δύο εβδομάδες- που αποκάλυπταν ότι τα αλλεπάλληλα ταξίδια του οφείλονται σε «σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». Μα, ήταν δυνατόν; Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχε υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2020. Τίποτα δεν έδειχνε ότι ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα με την οποία κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ.

Στο τιτίβισμά του ο 31χρονος ισπανός μεσοεπιθετικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του και τον σύλλογο, που «έδειξαν κατανόηση για την κατάσταση». Μα, για τον Πεπ Γκουαρντιόλα μιλάμε. Αυτός είναι ο προπονητής του. Για τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος κάποτε παράτησε την καριέρα του στην κορύφωσή της, για μία ολόκληρη σεζόν (2012-2013), προκειμένου να αφιερώσει χρόνο στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Για τον Γκουαρντιόλα, που μπροστά σε δεκάδες μικρόφωνα είπε για την περιπέτεια του Σίλβα: «Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι η οικογένεια. Ο Νταβίντ θα γυρίσει κοντά μας όταν εκείνος νιώσει έτοιμος – αυτό πρέπει να κάνει. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Δεν με νοιάζει καθόλου, πόσους βαθμούς θα χάσουμε ώσπου να επιστρέψει».

Οι δημοσιογράφοι, στη συνέντευξη Τύπου, τον κοιτούσαν εμβρόντητοι. Δύο από τους πιο κομβικούς παίκτες της Σίτι, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και ο Κέβιν ντε Μπρόινε, τραυματίστηκαν. Οι Κομπανί, Στόουνς, Ντέλφ, Μεντί και Φόντεν, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Είναι δυνατόν, ο προπονητής να αντιμετωπίζει με τέτοια απάθεια την απουσία του αρχηγού, που μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου πρωταγωνιστούσε στο απίθανο νικηφόρο σερί των «Πολιτών»; Ο Γκουαρντιόλα διάβασε την απορία στα μάτια τους και πρόσθεσε: «τον έχω απαλλάξει από τις καθημερινές προπονήσεις για όσο χρειαστεί».

Ο Σίλβα είναι καθοριστικός για το παιχνίδι της Σίτι. Οπως λένε οι άγγλοι ποδοσφαιρικοί αναλυτές, είναι «ο Ινιέστα του Πεπ στο Μάντσεστερ». Ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα, ποτέ δεν έκρυψε ότι τον ξεχωρίζει: «Ο Νταβίντ είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχω προπονήσει στην καριέρα μου. Νιώθω πολύ τυχερός για τη συνεργασία μας. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα στη Σίτι. Οταν ήμουν στη Βαρκελώνη κι εκείνος έπαιζε στη Βαλένθια, τον θαύμαζα. Σκεφτόμουν, από τότε, ότι αυτός ο παίκτης είναι ξεχωριστός. Με έχει εντυπωσιάσει το πόσο ανταγωνιστικός είναι. Παλεύει, τρέχει, είναι γεννημένος νικητής». Η απουσία του δεν μπορεί παρά να ζόρισε τον καταλανό τεχνικό. Μα, πιο πολύ τον συντάραξε το πρόβλημά του, σαν πατέρα.

2017-12-13T205919Z_458562765_RC1909B96920_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-SWA-MCI

Η ιστορία του μικρού Ματέο βρήκε τεράστια απήχηση στο βρετανικό κοινό, τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οχι μόνον επειδή ο Σίλβα είναι αυτός που είναι -ένας από τους πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές στο Νησί-, αλλά και γιατί οι μνήμες του Μπράντλεϊ, του εξάχρονου οπαδού της Σάντερλαντ που τον περασμένο Ιούλιο πέθανε από νευροβλάστωμα, είναι ακόμη νωπές. Η περιπέτειά του και η φιλία του με το ίνδαλμά του, τον Ζερμέν Ντεφόε που στάθηκε δίπλα του ώς το τέλος, είχε συγκλονίσει την Αγγλία και τον Κόσμο.

Στην Ιταλία, παρόμοια αγωνία με αυτή του Σίλβα πέρασε -πριν από ενάμισι χρόνο- ο Λεονάρντο Μπονούτσι, τότε παίκτης της Γιουβέντους (και σήμερα της Μίλαν). Ευτυχώς, το παιδί του έγινε καλά. «Είναι η πιο μεγάλη νίκη της ζωής μου», είχε δηλώσει ο διεθνής ιταλός αμυντικός – και οι αντίπαλοί του πανηγύριζαν μαζί του. Το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει αφάνταστα σκληρό, όμως έχει αισθήματα.

Πριν από πέντε χρόνια, τα Χριστούγεννα του 2012, μία φωτογραφία από το Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο Νταβίντ Σίλβα -παίκτης της Σίτι, ήδη- κρατούσε στην αγκαλιά του ένα οκτάχρονο αγόρι που φορούσε την κατακόκκινη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Το παιδί πάλευε για τη ζωή του, και ο Σίλβα δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Κοίταξε τον φωτορεπόρτερ και του είπε: «Δεν έχω παιδιά, όμως κάτι μου λέει πως κάνω το σωστό που βρίσκομαι εδώ». Παιχνίδια που παίζει η ζωή…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...