218
Αν και μόλις διακρίνετα, παραμένει ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό τεχνικό έργο | europaweg.ch/Valentin Flauraud

Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 20:13
Αν και μόλις διακρίνετα, παραμένει ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό τεχνικό έργο
|europaweg.ch/Valentin Flauraud

Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 20:13

Είναι ένα τεχνικό επίτευγμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για όσους τα ύψη τους φέρνουν ίλιγγο και ανησυχία.

Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, η γέφυρα Τσαρλς Κουόνεν, που μόλις άνοιξε στις ελβετικές Αλπεις, στο υψηλότερο σημείο της βρίσκεται πάνω από 80 μέτρα από την επιφάνεια της Γης.

Για την ακρίβεια άνοιξε εκ νέου μετά τις καταστροφές που είχε υποστεί από βράχους που είχαν πέσει στην προηγούμενη γέφυρα. Οι μηχανικοί ολοκλήρωσαν το έργο σε μόλις 10 εβδομάδες.

Η γέφυρα έχει μήκος 494 μέτρα και πλάτος λίγο πάνω από μισό μέτρο, είναι δηλαδή μετά βίας για ένα άτομο τη φορά. Συνδέει το Γκράχεν με το Τσέρματ, ενώ αποτελεί και μέρος ευρωπαϊκού μονοπατιού.

Ο τολμηρός ή αποφασισμένος ταξιδιώτης που θα διασχίσει τη ελβετική γέφυρα κερδίζει σχεδόν τέσσερις ώρες ταξιδιού, καθώς τον βοηθά να διασχίζει την απόσταση ανάμεσα στα δύο μέρη σε 10 λεπτά.

RANDA_30

Είναι περίπου 60 μέτρα μεγαλύτερη από μια κρεμαστή γέφυρα στην Κίνα, η οποία έχει γυάλινο δάπεδο. Ωστόσο, αυτή στην Κίνα είναι έχει πολύ μεγαλύτερο κενό –γύρω στα 300 μέτρα!- κάτω από τα πόδια των περιπατητών.

Σε κάθε περίπτωση, τον ταξιδιώτη αποζημιώνει η εντυπωσιακή θέα στο Μάτερχορν, ένα από τα μεγάλα βουνά των Αλπεων. Πέρα βέβαια από την δόση αδρεναλίνης να περπατάς πάνω από το κενό.

Hängebrücke-Randa-2

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...