249
|

Θρίλερ με αεροσκάφος της Air France την ώρα που ο Κιμ πάτησε το κουμπί

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 09:55

Θρίλερ με αεροσκάφος της Air France την ώρα που ο Κιμ πάτησε το κουμπί

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2017, 09:55

Οσοι, Ευρωπαίοι, θεωρούσαν ότι η Βόρεια Κορέα είναι πολύ μακριά για να ανησυχούν για τα παιχνίδια με τα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πρέπει να αναθεωρήσουν: εμπορική πτήση της Air France γεμάτη επιβάτες πέρασε από το σημείο όπου ερρίφθη πρόσφατα ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος της Πιονγιάνγκ ο οποίος τελικά κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών της ακτών της Ιαπωνίας.

Οπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC το αεροπλάνο πέρασε από το σημείο της διαδρομής του πυραύλου λιγότερο από 10 λεπτά αργότερα. Το ABC επικαλείται αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα πτήσης έδειξαν ότι το αεροσκάφος που δυνητικά κινδύνευσε ήταν της Air France και εκτελούσε την πτήση από το Τόκιο της Ιαπωνίας στο Παρίσι μεταφέροντας 323 επιβάτες.

Σε δήλωση προς το ABC News, ο γαλλικός αερομεταφορέας διευκρίνισε ότι οι επίσημες ζώνες δοκιμών πυραύλων της Βόρειας Κορέας «δεν παρεμβαίνουν καθόλου με τα δρομολόγια πτήσεων της Air France» και ότι η πτήση ολοκληρώθηκε χωρίς αναφορές για προβλήματα.

Παράλληλα τονίστηκε ότι Air France αναλύει διαρκώς τις «δυνητικά επικίνδυνες ζώνες» και προσαρμόζει ανάλογα τα σχέδια πτήσης.

Ωστόσο το Πεντάγωνο είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία του για τον πιθανό κίνδυνο που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένας πύραυλος στα εμπορικά αεροσκάφη που περνάνε από την περιοχή. «Αυτός ο πύραυλος πέταξε μέσα από τον πολυσύχναστο εναέριο χώρο που χρησιμοποιούσαν εμπορικά αεροσκάφη », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις. «Προσγειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας και μια περιοχή που χρησιμοποιείται από εμπορικά και αλιευτικά σκάφη. Όλα αυτά είναι εντελώς ασυντόνιστα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...