380
Τσίπρας και Λεβέντης στην εγκάρδια συνάντησή τους στο Μαξίμου τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα; | Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης: «Αν ισχύουν αυτά που λέει ο Βαρουφάκης ούτε για κλητήρας δεν κάνει ο κ. Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2017, 18:08
Τσίπρας και Λεβέντης στην εγκάρδια συνάντησή τους στο Μαξίμου τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα;
|Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης: «Αν ισχύουν αυτά που λέει ο Βαρουφάκης ούτε για κλητήρας δεν κάνει ο κ. Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2017, 18:08

Ο Βασίλης Λεβέντης πέρασε μια νοητή γραμμή. Εκεί που θεωρείτο από προνομιακός συνομιλητής ως και θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα -και τον κολάκευε που ο Πρωθυπουργός κρατούσε σημειώσεις στις συναντήσεις του- τώρα λέει ότι εφόσον ισχύουν αυτά που ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Πρωθυπουργός «δεν κάνει ούτε για κλητήρας»!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μίλησε τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του Alpha. Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αναλώθηκε στις αποκαλύψεις του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών τον τον οποίο χαρακτήρισε «ανεύθυνο στην πράξη».

«Ως οικονομολόγος είναι αξιόλογος. Στην πράξη όμως απεδείχθη ανεύθυνος. Το δόγμα Βαρουφάκη στηριζόταν στο ότι θα έκαναν πίσω οι δανειστές. Η Μέρκελ όμως δεν έκανε πίσω και η χώρα πήγε στον γκρεμό. Ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη και τελικά ξεβρακώθηκε. Αν είπε ο Πρωθυπουργός να κατάσχουν τα 16 δισ. ευρώ για να τα δώσουν στον κόσμο με τις τράπεζες κλειστές, τότε ούτε για κλητήρας δεν κάνει ο κ. Τσίπρας, αν -επαναλαμβάνω- τα είπε αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο Βαρουφάκης», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφερόταν σε ένα επίμαχο απόσπασμα του βιβλίου στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης επικαλείται έναν διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 και ο Πρωθυπουργός πρότεινε να κατασχεθούν τα 16 δισ. ευρώ που διέθετε η Τράπεζα της Ελλάδος -διάλογος που δεν διαψεύστηκε τόσο καιρό που κυκλοφορεί το βιβλίο από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το βιβλίο, το καλοκαίρι του 2015 ο Πρωθυπουργός μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δισ. ευρώ της ΕΚΤ στην ΤτΕ . Τότε, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, διημείφθη ο εξής διάλογος:

Τσίπρας: «Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;»
Βαρουφάκης: «Αλέξη, αυτό είναι κλοπή».
Τσίπρας: «Οταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα».
Φλαμπουράρης: «Εχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά».
Βαρουφάκης: «Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ…»

Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στον Guardian, ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός συνομολογούν επιπολαιότητα και ανωριμότητα. Αυτοί οι άνθρωποι που μας πήγαν στην καταστροφή, θέλουν τώρα να μας σώσουν». Τέλος για τη Δικαιοσύνη και την κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν βάλει στη μέση τη Δικαιοσύνη και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιες αποφάσεις της. Χρειάζεται σοβαρότητα με τον θεσμό της Δικαιοσύνης». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...