208
Η Τερέζα Μέι μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν στον προθάλαμο της Ολομελείας της Βουλής των Κοινοτήτων | REUTERS/Kirsty Wigglesworth/Pool

«Συγγνώμη, αποτύχαμε» είπε η Μέι για τον Πύργο Γκρένφελ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 18:40
Η Τερέζα Μέι μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν στον προθάλαμο της Ολομελείας της Βουλής των Κοινοτήτων
|REUTERS/Kirsty Wigglesworth/Pool

«Συγγνώμη, αποτύχαμε» είπε η Μέι για τον Πύργο Γκρένφελ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 18:40

Πολιτικά ήταν μια οδυνηρή στιγμή για την Τερέζα Μέι. Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων και ενώ λίγο νωρίτερα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε εκφωνήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, η επικεφαλής των Τόρις και πρωθυπουργός μίλησε για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ, όπου οι Αρχές εκτιμούν ότι βρήκαν φρικτό θάνατο 79 άνθρωποι, στην χειρότερη πυρκαγιά για τη Βρετανία εδώ και 100 χρόνια.

Η Μέι που είχε γίνει δεκτή με αποδοκιμασίες από τους ενοίκους στον τόπο της τραγωδίας, ζήτησε από τη Βουλή «συγγνώμη» για την ανεπαρκή αντίδραση της πολιτείας και την ελλιπή στήριξη στους πληγέντες.

Η πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η αντίδραση «ήταν μία αποτυχία του κράτους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».

«Ως Πρωθυπουργός απολογούμαι», συμπλήρωσε.

Η απολογία της έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συζήτησης επί του κυβερνητικού προγράμματος που λίγο νωρίτερα είχε αναγνώσει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Στον αποκαλούμενο «Λόγο της Βασίλισσας» η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας για την πυρκαγιά και για τη θέσπιση ανεξάρτητου οργάνου για τη στήριξη θυμάτων ανάλογων τραγωδιών.

Οπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, δεκάδες από τις οικογένειες που έχασαν το σπίτι τους στην πυρκαγιά θα μεταστεγαστούν μόνιμα σε πολυτελή διαμερίσματα της ίδιας περιοχής με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...