243
Ο Γκέερτ Βίλντερς μας έχει συνηθίσει στις λαϊκίστικες παρεμβάσεις | Reuters

Βίλντερς: «Οι Ελληνες τρώνε τα λεφτά τους σε σουβλάκια και ούζο»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 16:06
Ο Γκέερτ Βίλντερς μας έχει συνηθίσει στις λαϊκίστικες παρεμβάσεις
|Reuters

Βίλντερς: «Οι Ελληνες τρώνε τα λεφτά τους σε σουβλάκια και ούζο»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 16:06

Στα βήματα του Γερούν Ντάισελμπλουμ βαδίζει ο εθνικιστής ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος με ερώτησή του στην ολλανδική Βουλή διατύπωσε την άποψη ότι οι Ελληνες όχι μόνο εξαπατούν την Ευρώπη αλλά σπαταλούν τα λεφτά τους «σε σουβλάκια και ούζο».

Αφορμή ήταν η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, στο οποίο εξακολουθεί να προεδρεύει ο Ντάσελμπλουμ.

Ο ακροδεξιός ηγέτης του «Κόμματος για την Ελευθερία» Βίλντερς μαζί με άλλους δύο βουλευτές του κόμματός του επισημαίνουν στον υπουργό ότι η Ελλάδα εξαπατά την Ευρώπη.

Οχι μόνο αυτό: «Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα;»

Ζητάνε δε από τον υπουργό να πει αν σκοπεύει να πει στους Έλληνες «ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;»

Καταλήγουν δε στο κείμενο της επερώτησης με το ερώτημα αν ο υπουργός «σκοπεύει να καταστήσει σαφές προς την Ελλάδα «ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;».

Πριν από τις εκλογές στην Ολλανδία ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup είχε προχωρήσει σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση και οργή στη νότια Ευρώπη. «Οι κάτοικοι των χωρών αυτών έφαγαν τα λεφτά τους στα ποτά και τις γυναίκες και, επειδή το έκαναν αυτό, ας μην ζητούν τώρα την αλληλεγγύη της ΕΕ», είχε πει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...