445
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζάστιν Τριντό, με σηκωμένα τα μανίκια, σε χαλαρή ατμόσφαιρα, σε εστιατόριο του Μόντρεαλ | Facebook

Δείπνο με τους πιο κουλ πολιτικούς των καιρών μας

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 10:15
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζάστιν Τριντό, με σηκωμένα τα μανίκια, σε χαλαρή ατμόσφαιρα, σε εστιατόριο του Μόντρεαλ
|Facebook

Δείπνο με τους πιο κουλ πολιτικούς των καιρών μας

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 10:15

Είναι από αυτές τις φωτογραφίες που φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο ίδιο τραπέζι. Ας είσαι έστω ένα μυγάκι στον λευκό τοίχο! Να έχεις δεξιά σου τον πιο ενδιαφέροντα τύπο που πέρασε από τον Λευκό Οίκο και αριστερά σου το πιο φρέσκο πρόσωπο της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Να προσπαθείς να μαντέψεις ποιος από τους δύο θα σε γοητεύσει πιο πολύ και βασικά να ζήσεις από κοντά το μεγαλύτερο «bromance» των εποχών μας. Ενα δείπνο με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζάστιν Τριντό.

Οι δύο πολιτικοί βρήκαν την ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί -και, εννοείται, να το μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- την περασμένη Τρίτη, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Μόντρεαλ, για μία ομιλία στο Παλέ ντε Κογκρέ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μόντρεαλ.

Η τελευταία φορά που είχαν βρεθεί ήταν κατά την επίσημη επίσκεψη του καναδού πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο το 2016, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι δύο τους είχαν ταιριάξει από το πρώτο λεπτό. Σαν «αδέλφια», όπως είχε χαρακτηριστικά πει ο κ. Τριντό.

Στο Μόντρεαλ λοιπόν, ο ίδιος, ως γέννημα θρέμμα της πόλης, επέλεξε το αγαπημένο του εστιατόριο. Οπως είπε αργότερα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, οι δύο πολιτικοί ήταν πολύ εύθυμοι. Εφαγαν θαλασσινά, αστακομακαρονάδα και ένα κέικ φράουλα. Εξω, βέβαια, γινόταν ο κακός χαμός. Βρίσκονταν περίπου 200 άνδρες ασφαλείας και είχαν συγκεντρωθεί πλήθη κατοίκων και περαστικών της περιοχής για να πετύχουν τους δύο άνδρες μετά το φαγητό.

Μέσα στο εστιατόριο οι δύο τους ήταν άνετοι, σε χαλαρή στάση, με σηκωμένα τα μανίκια. Ανάρτησαν και οι δύο φωτογραφίες στο Facebook και το Twitter. Ο καναδός πρωθυπουργός είπε ότι «συζήτησαν για το πώς μπορούν να προτρέψουν νέους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν στις κοινότητές τους».

Και το Ιδρυμα Ομπάμα σχολίασε στο Twitter ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κοινή δέσμευσή τους στην ηγεσία των νέων ανθρώπων.

2017-06-06T233555Z_805971044_RC1B3D5AA550_RTRMADP_3_CANADA-USA-OBAMA
Ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία που παραχώρησε στο Μόντρεαλ, αποθεώνεται και αποθεώνει το κοινό του… (REUTERS/Dario Ayala)

Στην ομιλία που παραχώρησε ο κ. Ομπάμα νωρίτερα -τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί φυσικά- ο ίδιος μίλησε για το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού και του αυταρχισμού, για το ζήτημα των ψευδών ειδήσεων και για την ανάγκη διατήρησης της εμπιστοσύνης στους διεθνείς θεσμούς. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, τη συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε και την οποία ο σημερινός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απορρίπτει.

«Στο Παρίσι ενωθήκαμε στην πιο φιλόδοξη συμφωνία στην Ιστορία, για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Μία συμφωνία που ακόμη και με την προσωρινή απουσία της αμερικανικής ηγεσίας, θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας να το αντιμετωπίσουν», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας το μάτι, για μία ακόμη φορά, στις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...