468
Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Το σοκ είναι τεράστιο | CreativeProtagon

Η απόφαση του Τραμπ στα διεθνή πρωτοσέλιδα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2017, 16:28
Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Το σοκ είναι τεράστιο
|CreativeProtagon

Η απόφαση του Τραμπ στα διεθνή πρωτοσέλιδα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2017, 16:28

Αφού το σκέφτηκε αρκετά, ο Ντόνλαντ Τραμπ πήρε την απόφαση που όλος ο πλανήτης φοβόταν ότι θα πάρει.

Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο –αν και όχι του ελληνικού που δεν φιλοξενεί το θέμα σε κανένα από τα πρωτοσέλιδα- κυμαίνονται από το τυπικά δημοσιογραφικό που μόλις κρύβει την ανησυχία για το μέλλον, ως το ευρηματικό και σκληρό για το μέλλον που περιμένει τον πλανήτη.

Το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Libération είναι  απειλητικό όσο και σαφές «Αντίο Αμερική» και το πετρέλαιο να κυλά στη σελίδα

libe

Με μεγάλο τίτλο κυκλοφορούν την Παρασκευή οι New York Times που γράφουν: «Ο Τραμπ εγκαταλείπει την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα».

newyork_times

Εναν χάρτη των ΗΠΑ που αποτυπώνει την άνοδο της θερμοκρασίας επέλεξε η USA Today με τίτλο «Ο Τραμπ το λέει καθαρά: “Βγαίνουμε από τη συνθήκη”».

usa_today.750

Επιθετικό και άμεσο το πρωτοσέλιδο της New York Daily News. Ενας Τραμπ που καλύπτει το πρωτοσέλιδο από τη μια άκρη στην άλλη, να λέει στον κόσμο «Πέσε να πεθάνεις» (ή «Αντε ψόφα», με μια πιο ελεύθερη και ελληνική μετάφραση).

nydaily

Ακόμα πιο επιθετικό το πρωτοσέλιδο της γερμανικής Kurier, με την Γη να λέει στον Τραμπ ένα μεγαλειώδες και αμερικανικό «Fuck you».

kurier

Μια από τις πιο πρωτότυπες αντιδράσεις ήλθε την Πέμπτη από το weather.com. Πάνω δεξιά ο τίτλος για την αποχώρηση των ΗΠΑ και από κάτω μια σειρά από ειδήσεις, αλλά περισσότερο από τίτλους που ο ένας μετά τον άλλο θέλουν να πείσουν τους αναγνώστες για την κλιματική αλλαγή.

Screen_Shot_2017_06_01_at_4.44.41_PM

«Τι θα συμβεί τώρα στη Γη;» ρωτά αυτό με τον υπερθερμασμένο πλανήτη. Στα δεξιά του, το επόμενα ρωτούν, «Ακόμα δεν νοιάζεστε; Αποδείξεις γιατί πρέπει να νοιάζεστε», «…και άλλες φωτογραφίες…» και «…ακόμα περισσότερες». Αμέσως από κάτω, οι επιτώσεις: η είδηση με την επικείμενη αποκοπή ενός τεράστιο κομματικού πάγου από την Ανταρκτική, το πρασίνισμα της ηπείρου και η εξαφάνιση των παραλιών στη Καλιφόρνια.

Ένα εργοστάσιο που απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες αερίων στο εξώφυλλο της Les Echos: Συμβατικό ίσως, αλλά η εικόνα παραμένει δυνατή και μπορεί να εντυπωθεί εύκολα στο μυαλό των αναγνωστών.

echos

Μια μεγάλη φωτογραφία του Τραμπ, αν και ο κύριος τίτλος ανήκει στην εσωτερική -βρετανική- επικαιρότητα, στο εξώφυλλο των The Times, που φιλοξενούν ακόμη ένα έξυπνο σκίτσο του Μπρουκς. Ο Ντόναλντ Τραμπ πιάνει από το γιακά τον θείο Σαμ και τον ρωτά «Αν οι ανανεώσιμες πηγές είναι τόοοοσο καλές, γιατί όχι και ένας δεύτερος γύρος;»

 

Με το διάσημο πλέον και ακατάληπτο «covfefe» παίζει, τέλος, το σκίτσο του Matt στον Daily Telegraph, με δύο πολιτικές αρκούδες που ίσα που καταφέρνουν να σταθούν πάνω σε ένα κομμάτι πάγου.

daily_telegraph_matt

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...