485
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση στο συνέδριο του ΣΕΒ | Menelaos Myrillas / SOOC

Προτάσεις Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2017, 15:19
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση στο συνέδριο του ΣΕΒ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Προτάσεις Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2017, 15:19

Επίθεση στην κυβέρνηση γιατί «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος το Σάββατο μίλησε σε ελεύθερους επαγγελματίες στα Πετράλωνα.

Στην παρέμβασή του τόνισε ότι η «η κυβέρνηση παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές της» και ότι, ενώ τα έδωσε όλα δεν κατάφερε να πάρει τίποτα. Προσπαθεί η κυβέρνηση, όπως είπε, να κατασκευάσει ένα νέο success story «όταν έχει συντελεστεί μια καταστροφή στην παραγωγική Ελλάδα».

Σημείωσε ότι το νέο Μνημόνιο με τις προβλέψεις για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου θίγει τους πιο αδύνατους.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις προτάσεις του για τη μείωση της φορολογίας και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει στην σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

«Εάν η χωρά δεν επιστρέψει στην ανάπτυξη, εάν δε δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τότε καμία παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα δεν θα λειτουργήσει αποφασιστικά» είπε και τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο για να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που βαδίζουμε σήμερα».

Εξάλλου, την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα μέρος ή όλη τη λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το σύστημα εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων, την καθαριότητα αλλά και τις αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων. Αυτά -μεταξύ άλλων- προανήγγειλε μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παραδείγματα:

-Τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι», επισήμανε.

-Το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους για το όποιο, όπως είπε, θα μπορούσε να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

-Την καθαριότητα: Το Δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει καθαρίστριες, είπε χαρακτηριστικά.

-Τα καθήκοντα των σχολικών φυλάκων που, όπως και η καθαριότητα, θα μπορούσαν, όπως τόνισε, να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. «Τους ανθρώπους αυτούς το κράτος τούς κρατά όμηρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ακυρώνουν τα δικαστήρια», κατέληξε.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το Δημόσιο πάντα θα προσλαμβάνει, υπενθυμίζοντας ότι «εμείς έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική πέντε προς έναν, αλλά ο ένας που προσλαμβάνεται θα πρέπει να είναι χρήσιμος».

Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη το Δημόσιο να εκσυγχρονιστεί: «Θα πρέπει να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γεννιέται και σε όλη του τη ζωή. Να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας. Η επόμενη ταυτότητα θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, θα δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής. Αυτό έπρεπε να γίνει χθες, ώστε ο πολίτης να εξασφαλίζει ασφαλή διασύνδεση με το Δημόσιο», κατέληξε.

Δείτε εδώ τι είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΣΕΒ για την Ψηφιακή Πολιτική και την ύπαρξη υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Ψηφιακή Πολιτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...