224
|

Πέθανε στα 47 του ο Ρόμπερτ Μάιλς, ο μουσικός παραγωγός που όρισε τα 90s

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 15:00

Πέθανε στα 47 του ο Ρόμπερτ Μάιλς, ο μουσικός παραγωγός που όρισε τα 90s

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 15:00

Με το όνομά του, Ρόμπερτ Κοντσίνα, δεν τον ήξερε κανείς, για μια γενιά όμως εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στη μουσική. Αν για τους σημερινούς νέους είναι και πάλι άγνωστος, ο Ρόμπερτ Μάιλς, DJ και μουσικός παραγωγός υπέγραψε εν πολλοίς το… σάουντρακ των 90s, με το θρυλικό πλέον κομμάτι «Children».

Γεννημένος στις 3 Νοεμβρίου του 1969, στην Ελβετία αλλά με ιταλικές ρίζες, ο Μάιλς πέθανε σήμερα, Τετάρτη, σε ηλικία μόλις 47 ετών. Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ο Ρόμπερτ πάλευε με μεταστατικό καρκίνο τους τελευταίους εννέα μήνες. «Η τραγική είδηση του θανάτου ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του καιρού μας, μού προκαλεί θλίψη», δήλωσε ο επί χρόνια φίλος του, Τζο Τ. Βανέλι. «Θα μου λείψουν οι τσακωμοί μας, οι καυγάδες μας, η κριτική, αλλά κυρίως το απαράμιλλο ταλέντο σου στο να ανακαλύπτεις ήχους και μελωδίες». 

O Μάιλς κυκλοφόρησε πολλά μουσικά κομμάτια που ακούγονταν στα κλαμπ της δεκαετίας του 1990.

Ωστόσο ήταν το «Children» που τον έκανε γνωστό και κατά πολλούς όρισε μουσικά μια δεκαετία κατά την οποία τα τραγούδια υπέστησαν οριστικά τον μετασχηματισμό της ψηφιακής επεξεργασίας. Το «Children» έγινε Νο 1 σε περισσότερες από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, η έμπνευση για το «Children» του ήρθε όταν ο πατέρας του, τού έδειξε φωτογραφίες παιδιών – θυμάτων του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...