517
Ο Πάνος Καμμένος στην πάντα φιλόξενη για αυτόν πρωινή συχνότητα του ANT1 | ANT1/WebTV

Οταν ο Καμμένος ονειρεύεται νέο… Σχέδιο Μάρσαλ

Ο Πάνος Καμμένος στην πάντα φιλόξενη για αυτόν πρωινή συχνότητα του ANT1
|ANT1/WebTV

Οταν ο Καμμένος ονειρεύεται νέο… Σχέδιο Μάρσαλ

Θα ήταν δαλιανιδικό και ως εκ τούτου κωμικό, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό. Η χώρα μας πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες της στον… θείο από την Αμερική, μια επιστροφή στη μυθολογία των 50s. Αυτό τουλάχιστον μας περιέγραψε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμενος, ο οποίος από την πάντα φιλόξενη γι’ αυτόν τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, είπε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «αποτελεί τον πλέον πιστό και πολύτιμο σύμμαχο της Ελλάδας». Το κατάλαβε φαίνεται από τη θερμή χειραψία που είχαν για λίγα δευτερόλεπτα.

Με νωπές ακόμα τις φωτογραφίες του από τη φευγαλέα συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την Ελλάδα καθώς αποτελούν «διαχρονικά» τον πιο πολύτιμο σύμμαχο της χώρας. Και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον έκανε «συζητήσεις» και έτσι «μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ τύπου “σχεδίου Μάρσαλ”». Για να συμπληρώσει με νόημα: «Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν συνοδευόταν από μνημόνια»… Σημείωσε όμως παράλληλα ότι «θα πρέπει να στραφούμε και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ρωσία».

unnamed

Αν σας θυμίζει κάτι, ναι, είναι μια επιστροφή του 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήγγειλε με κάθε τρόπο τους ευρωπαίους δανειστές και ήλπιζε σε βοήθεια από τη Μόσχα, την Κίνα, τις ΗΠΑ. Ηταν ο ίδιος ο κ. Καμμένος που τον Απρίλιο του 2015 προειδοποιούσε ότι θα πάμε να κλείσουμε συμφωνίες με τους Κινέζους και τους Ινδούς.

Δύο χρόνια μετά, στη νέα αυτή εμφάνιση του υπουργού Αμυνας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είχαμε πάλι καταγγελίες προς τους Ευρωπαίους. «Στους δανειστές», αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων, «υπάρχει μια ομάδα με κύριους εκφραστές τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πόουλ Τόμσεν, η οποία δυναμιτίζει την αξιολόγηση αλλά και την πορεία της Ελλάδας».

Αλλά, σύμφωνα με τη γραμμή ανάλυσης του κ. Καμμένου, οι Σόιμπλε και Τόμσεν δεν θα καταφέρουν να βλάψουν την χώρα. «Διότι η Ελλάδα παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή για πολλούς λόγος μεταξύ αυτών και της μεταμόρφωσης της σε ενεργειακό κόμβο».

Και για να ξαναθυμηθούμε τον θείο από την Αμερική, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι παρά τις όποιες εντάσεις είχαμε στο παρελθόν με τις ΗΠΑ, «ποτέ δεν βρέθηκε εκεί κανένας Ντάισελμπλουμ να κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας, ούτε και κανένας Σόιμπλε να μας κουνάει το δάχτυλο». Το ότι δεν μας δανείζουν οι Αμερικάνοι αλλά οι Ευρωπαίοι του διαφεύγει του κ. Καμμένου. Οπως και το ότι δεν είναι πολύ μακρινή η εποχή που οι Αμερικανοί κατέλυαν με κάθε άνεση και με το «έτσι θέλω» τη δημοκρατία στη χώρα μας. Βέβαια ο υπουργός ήταν μικρός τότε. Ισως και να διάβαζε.

Κατά τα άλλα ο κ. Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες για κάθε πολίτη, υποστήριξε ότι είναι απολύτως εφικτό το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου και προέβλεψε ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί στη Βουλή πριν από το Πάσχα. Προσοχή, μην τα μπερδέψετε. Δεν είναι το ίδιο Πάσχα με το περυσινό, που σύμφωνα με τον κ. Καμμένο θα βγαίναμε από τα μνημόνια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...