331
O Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε και πάλι «μια συμφωνία τώρα» καθώς το καλοκαίρι η κατάσταση της οικονομίας θα είναι οριακή | INTIMENEWS

Χρυσόγονος: «Εκλογές πριν το φθινόπωρο του 2018 είναι ομολογία αποτυχίας»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2017, 11:52
O Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε και πάλι «μια συμφωνία τώρα» καθώς το καλοκαίρι η κατάσταση της οικονομίας θα είναι οριακή
|INTIMENEWS

Χρυσόγονος: «Εκλογές πριν το φθινόπωρο του 2018 είναι ομολογία αποτυχίας»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2017, 11:52

Πότε θα πάει σε (πρόωρες) εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα είναι τώρα, όπως συζητούν κάποια κορυφαία στελέχη –οι εφημερίδες «φωτογραφίζουν» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Φίλη που φοβούνται μην το κόμμα καταλήξει… ΠΑΣΟΚ–, ή θα είναι στο τέλος της τετραετίας που διαβεβαιώνει σε κάθε τόνο το Μαξίμου; Σε κάθε περίπτωση η εκλογολογία συνεχίζεται στο κυβερνών κόμμα.

Υπό αυτό το πρίσμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για μία ακόμη φορά η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου –μια από τις πιο νηφάλιες φωνές στην Κουμουνδούρου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσόγονος στάθηκε πρώτα στα της διαπραγμάτευσης και προειδοποίησε πως «η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου». Ηταν ένα σχόλιο του κ. Χρυσόγονου στον απόηχο της πρόβλεψης του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία, αλλά και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς τον Σεπτέμβριο.

«Εκλογές πριν το φθινόπωρο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής τον Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους Θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τετραετία ολοκληρώνεται κανονικά το φθινόπωρο του 2019. Και είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Χρυσόγονος θέτει ένα νέο χρονοδιάγραμμα με κάλπες το φθινόπωρο του 2018.

Ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά, ή αν θέλουμε χρεοκοπία» επισήμανε. «Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα τη Λυδία λίθο;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...