199
Ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν | REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

«Πρόβλημα των Ευρωπαίων η Ελλάδα» λέει ο Μνούτσιν

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 09:35
Ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν
|REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

«Πρόβλημα των Ευρωπαίων η Ελλάδα» λέει ο Μνούτσιν

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 09:35

Υπέρ της σκληρής γραμμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην περίπτωση της Ελλάδας τάχθηκε στην πρώτη συνέντευξή του ο νέος αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δίνοντας τα πρώτα δείγματα πολιτικής για ένα σημαντικό θέμα της Ευρωζώνης.

Οπως αναφέρει η Wall Street Journal ο αμερικανός υπουργός χαρακτήρισε πρόβλημα της Ευρώπης την κρίση στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «συνεργαζόμαστε με τους ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του». Ουσιαστικά ακολουθεί την πάγια γραμμή της Ουάσιγκτον -και επί κυβέρνησης Ομπάμα δηλαδή- που τοποθετούσε το ελληνικό ζήτημα στα όρια μιας αμιγώς ευρωπαϊκής υπόθεσης. Το ζήτημα είναι βέβαια στους «αστερίσκους». Επί Τζακ Λιου υπήρχε πάντα η υποσημείωση-πρόταση προς τους Ευρωπαίους ότι είναι υπερβολική η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ενώ τώρα είναι ένα θέμα αν η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, δια του Μνούτσιν, έχει την πρόθεση να ασχοληθεί τόσο ενεργά με τέτοιες παρεμβάσεις.

Στο δημοσίευμα της WSJ αναφέρεται πάντως ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ ώστε να παραμείνει σταθερό στη σκληρή του θέση έναντι των έντονων γερμανικών πιέσεων για τη συμμετοχή του ταμείου στο πρόγραμμα. Σε σχόλιό της η εφημερίδα αναφέρει ότι σε αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε το Ταμείο να έχει υποστήριξη από το πιο ισχυρό μέλος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...