367
Ο γοητευτικός ΚλούνεΪ σε παλαιότερη εμφάνισή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια | Michael Buckner/Getty Images For Palm Springs International Film Festival

Κλούνεϊ: «Και ο Τραμπ στην ελίτ του Χόλιγουντ ανήκει»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 06:31
Ο γοητευτικός ΚλούνεΪ σε παλαιότερη εμφάνισή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια
|Michael Buckner/Getty Images For Palm Springs International Film Festival

Κλούνεϊ: «Και ο Τραμπ στην ελίτ του Χόλιγουντ ανήκει»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 06:31

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταδέχεται την κριτική που προέρχεται από «υπερεκτιμημένους» ηθοποιούς (βλ. Μέριλ Στριπ) και συγκεκριμένα από την «ελίτ του Χόλιγουντ». Μα κι αυτός κατά μία έννοια ανήκει στην ίδια ελίτ. Ο (επίσης) χολιγουντιανός σταρ, Τζορτζ Κλούνεϊ έρχεται να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανήκει στην ίδια ομάδα που του αρέσει να περιφρονεί.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 22 συνεργασίες στην τηλεόραση. Παραλαμβάνει 120.000 δολάρια κάθε χρόνο μέσα από το ασφαλιστικό ταμείο του Σωματείου Ηθοποιών. Είναι ένας χολιγουντιανός ελιτιστής», κατήγγειλε ο ηθοποιός και ακτιβιστής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό κανάλι Canal+.

Πράγματι ο Τραμπ έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στη μικρή και μεγάλη οθόνη και βέβαια ο πιο γνωστός του ρόλος ήταν αυτός του «αφεντικού» στην τηλεοπτική σειρά «The Apprentice». Μάλιστα, μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά, ο Τραμπ φέρεται να κέρδισε 213,6 εκατ. δολάρια μέσα σε 11 χρόνια. Και αυτό, σε συνδυασμό με άλλες εμφανίσεις του, του έδωσε τη δυνατότητα να γραφτεί στο ασφαλιστικό ταμείο του Σωματείου Ηθοποιών.

Ο Τραμπ, λοιπόν, είναι ένας «ελιτιστής του Χόλιγουντ». Και ο σύμβουλός του, Στιβ Μπάνον, είναι ένας «αποτυχημένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης», πρόσθεσε ο Κλούνεϊ στην ίδια συνέντευξη. «Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό έχει κάνει», είπε για τον πρώην διευθυντή της ιστοσελίδας «ειδήσεων» Breitbart που έχει αναλάβει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στη νέα ρεπουμπλικανική κυβέρνηση.

«Εγραψε ένα σεξπιρικό ραπ μιούζικαλ για τις ταραχές στο Λος Αντζελες, το οποίο δεν μπόρεσε τελικά να φέρει εις πέρας. Εβγαλε πολλά χρήματα από το Seinfeld», υπενθύμισε αναφερόμενος στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της οποίας ήταν παραγωγός ο Μπάνον. Ακόμη εισπράττει δικαιώματα από την τηλεοπτική σειρά που είχαν δημιουργήσει οι Τζέρ Σέινφελντ και Λάρι Ντέιβιντ.

Τον Ιανουάριο ο Τζορτζ Κλούνεϊ πέρασε στο στρατόπεδο των καλλιτεχνών που έχουν στρέψει τα πυρά τους κατά του  νέου προέδρου. Οταν ο θιγμένος Τραμπ αποκάλεσε τη Μέριλ Στριπ «υπερεκτιμημένη», ο Κλούνεϊ ρώτησε: «Πρέπει να κυβερνάς εσύ μία χώρα;» Και πρόσθεσε: «Δεν τον ψήφισα, δεν τον στηρίζω, δεν νομίζω ότι είναι η σωστή επιλογή».

«Σε αυτή τη φάση της ζωής μας, πρέπει να ελπίζουμε ότι δεν θα καταστρέψει τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ελπίζουμε όυι θα κάνει αξιόλογη δουλειά γιατί αν οι ΗΠΑ αποτύχουν, θα συμβούν απαίσια πράγματα, οπότε πρέπει να ελπίζουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει», προειδοποίησε τότε ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...