433
Ποιος Ράιαν Γκόσλινγκ και ποια Εμα Στόουν; Ο Τραμπ με την Μέι στο... «Lie Lie Land» | REUTERS/Toby Melville

Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι στο… «Lie Lie Land»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2017, 23:45
Ποιος Ράιαν Γκόσλινγκ και ποια Εμα Στόουν; Ο Τραμπ με την Μέι στο... «Lie Lie Land»
|REUTERS/Toby Melville

Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι στο… «Lie Lie Land»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2017, 23:45

Είναι το γκράφιτι των ημερών, αν όχι της χρονιάς. Σε έναν τοίχο του Λονδίνου, μια αναπαράσταση της αφίσας της ταινίας «La La Land» που αναμένεται να σαρώσει και τα Οσκαρ την ερχόμενη Κυριακή. Μόνο που ως πρωταγωνιστές του χορευτικού δεν είναι η Εμα Στόουν και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, αλλά η Τερέζα Μέι και ο Ντόναλντ Τραμπ! Και από πάνω τους ο τίτλος έχει παραφραστεί: «Lie Lie Land», δηλαδή η χώρα των ψεμάτων.

Οι Βρετανοί βιώνουν και αυτοί ένα σοκ με την πρωθυπουργό τους, όπως οι Αμερικανοί δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι πρόεδρός τους είναι αυτός ο άνθρωπος.

A mural depicting U.S. President Donald Trump dancing with British Prime Minister Theresa May, painted in a style similar to the cinema poster for the film musical "La La Land" is seen on a wall in London, Britain February 18, 2017. REUTERS/Toby Melville FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Το γκράφιτ του Bambr σε τοίχο στο Λονδίνο (REUTERS/Toby Melville)

Οκτώ μήνες μετά την οριακή ψήφο υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Τερέζα Μέι δεν έχει πείσει ότι πιστεύει πως η χώρα της θα τα πάει καλύτερα μόνη της. Αντιθέτως τα μέσα ενημέρωσης την περιγράφουν ως μια υστερόβουλη πολιτικό, η οποία ενώ ήξερε ότι θα υπάρξουν προβλήματα με το Brexit το χρησιμοποίησε ως όχημα για να πάει εκείνη στην Ντάουνινγκ Στριτ διώχνοντας τον Ντέιβιντ Κάμερον. Η Μέι, λένε, έλεγε διαρκώς ψέματα κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από το δημοψήφισμα. Και να μην έλεγε ψέματα, δεν έλεγε την αλήθεια.

Το ίδιο και ο Τραμπ, ο οποίος τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο εξωτερικό -πού αλλού;- στη Βρετανία. Πολλοί συλλέγουν υπογραφές για να μη γίνει δεκτός, από τη Βουλή των Κοινοτήτων έχουν διαμηνύσει ότι δεν επιθυμούν να μιλήσει στο κοινοβούλιο, αλλά άπαξ και κανονιστεί μια επίσημη επίσκψη (state visit) τέτοια πράγματα, να του απαγορευτεί η είσοδος και η πρόσβαση δεν γίνονται, το ξεκαθάρισε και η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία θα πρέπει να τον δεχτεί κάποια στιγμή στο Μπάκιγχαμ. Ωστόσο αυτό δεν απαγορεύει στους Βρετανούς να διαδηλώσουν κατά του Τραμπ όπως διαδήλωσνα και κατά του Brexit της Μέι.

A woman reacts as she walks past a wall mural depicting U.S. President Donald Trump dancing with British Prime Minister Theresa May in London, Britain February 18, 2017. REUTERS/Toby Melville FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
(REUTERS/Toby Melville)

Επομένως το γκράφιτι που φιλοτέχνισε ο αρτίστας Bambr τους ταιριάζει απόλυτα. Δύο άνθρωποι σε ένα πολιτικό ρομάντσο-γάμο. Που για τους υπόλοιπους είναι εφιάλτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...