289
Ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην έναρξη της συζήτησης | INTIMENEWS

Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 20:58
Ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην έναρξη της συζήτησης
|INTIMENEWS

Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 20:58

«Θα είναι ένας προϋπολογισμός ανάκαμψης, όπως και του 2016 που αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία, καθώς σηματοδότησε την επιστροφή στην ανάπτυξη» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, ανοίγοντας  τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. «Και θα ζήσετε εσείς καλά και ο λαός χειρότερα» απάντησε ο εισηγητής της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε παρουσία του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με ονομαστική ψηφοφορία.

Για το περιεχόμενο του προϋπολογισμού του 2017 ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στο κοινωνικό του πρόσωπο, λέγοντας ότι δίνονται 760 εκατ. ευρώ για 250.000 νοικοκυριά ως κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, ενισχύονται οι δαπάνες για υγεία, πρόνοια και παιδεία με 300 εκατ. ευρώ, ενώ προστατεύεται η πρώτη κατοικία για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά με 100 εκατ. ευρώ. Για τα φορολογικά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε έτσι να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές». Επίσης υπενθύμισε ότι το 2016 υπήρξε αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της τάξης 2% του ΑΕΠ μέσα στο 2016 και άλλου 2% του ΑΕΠ μέσα στο Ιούνιο του 2017, ενώ ενισχύθηκε ο κοινωνικός προϋπολογισμός.

«Η χώρα είναι πολύ πιο πίσω από το 2014», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης. «Τελικά, είστε οι πιο φανατικοί οπαδοί του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου! Διότι επιδιώκετε να μας γυρίσετε εκεί που μας είχαν πάει πριν 3 χρόνια! Και δεν βλέπω, μάλιστα, να τα καταφέρνετε», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διατήρηση του πλεονάσματος στο 3,5% σημαίνει «σχεδόν 3 δισ. παραπάνω μέτρα κάθε χρόνο. Μέτρα που δεν ήταν στον ορίζοντα 2 χρόνια πριν. Μέτρα για τα οποία, μάλιστα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υπάρξει ένας μόνιμος κόφτης που να τα εξασφαλίσει».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...