379
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πιλοτήριο αεροπλάνου σε παλαιότερη επίσκεψή του στη βάση της Ελευσίνας. Τώρα θα ταξιδέψει από τη μία άκρη της Γης στην άλλη μέσα σε λίγες μέρες | SOOC

Μια εβδομάδα στο αεροπλάνο για τον Αλέξη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2016, 07:46
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πιλοτήριο αεροπλάνου σε παλαιότερη επίσκεψή του στη βάση της Ελευσίνας. Τώρα θα ταξιδέψει από τη μία άκρη της Γης στην άλλη μέσα σε λίγες μέρες
|SOOC

Μια εβδομάδα στο αεροπλάνο για τον Αλέξη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2016, 07:46

To πρωί έχει Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ, εντάξει είναι ένα κομματικό όργανο είναι συνηθισμένος. Επειτα, το απόγευμα, έχει τον Πιερ Μοσκοβισί, τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ που έρχεται στην Αθήνα. Και με αυτόν συνηθισμένος είναι, τόσες φορές τον έχει συναντήσει, αν και τώρα υποτίθεται ότι είμαστε μια εβδομάδα πριν από την καθοριστική σύσκεψη του Eurogroup για την αξιολόγηση, το χρέος κλπ. Αλλά τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως τον απασχολούν άλλα: το βράδυ αναχωρεί για την Κούβα, ώστε να μετάσχει στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.

Κατά τη γραμμή ενημέρωσης της κυβέρνησης, στην εκδήλωση στην κουβανική πρωτεύουσα θα παραστούν ηγέτες και άλλων κρατών, αν και αυτό είναι ένα ζήτημα καθώς οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν αποστασιοποιηθεί εδώ και δεκαετίες από τον δικτάτορα Φιντέλ και από τις ανακοινώσεις συλλυπητηρίων που ακολούθησαν τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, μόνο ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπήρξε ιδιαίτερα (και αναπάντεχα) θερμός.

Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας δεν θα είναι παρών στην κηδεία του Κάστρο, που είναι να γίνει την προσεχή Κυριακή. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει την Πέμπτη στην Αθήνα, αλλά όχι για πολύ: την Παρασκευή ως γνωστόν πρέπει να βρίσκεται στο Αμπού Ντάμπι για τη Διάσκεψη της UNESCO μέχρι και την Κυριακή, οπότε ενδεχομένως να συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.

Με το υπερατλαντικό ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κούβα προκύπτει ένα πολιτικό ζήτημα, όχι τόσο λόγω της ταύτισης της Ελλάδας με τις χώρες που τιμούν τον Κάστρο στο πλευρό μόνο συγκεκριμένων λατινοαμερικανικών κρατών όπως η Βενεζουέλα, αλλά λόγω της κρισιμότητας των επόμενων ημερών στο θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, του χρέους και βεβαίως καθώς το Κυπριακό είναι στον αέρα.

Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός που ανέφερε το παρακάτω για τον αμφιλεγόμενο ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας θα κολλήσει;

Βέβαια τα ταξίδια του κ. Τσίπρα δεν θα σταματήσουν εκεί. Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία ως αντικείμενο της θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών. Στο περιθώριο της διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. -Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...