233
Δοκιμάζοντας γρανίτα, φωτογραφημένος από τη Ντάρσι Χέμλεϊ, στην αυλή του στο Λος Αντζελες | Facebook/leonardcohen

«Οσα έμαθα για τον Κοέν από το Facebook»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2016, 18:40
Δοκιμάζοντας γρανίτα, φωτογραφημένος από τη Ντάρσι Χέμλεϊ, στην αυλή του στο Λος Αντζελες
|Facebook/leonardcohen

«Οσα έμαθα για τον Κοέν από το Facebook»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2016, 18:40

Οι περισσότεροι γνώρισαν και αγάπησαν τον Λέοναρντ Κοέν μέσα από τα τραγούδια και τα γραπτά του, όμως τα τελευταία χρόνια, χάρη στο Facebook, υπήρχε μία ακόμη «δίοδος» στον κόσμο του τραγουδοποιού και λογοτέχνη.

Εκεί, στην προσωπική του σελίδα, δημοσιεύονταν συχνά-πυκνά ασπρόμαυρες εικόνες από την παιδική ηλικία ή τα χρόνια της νεότητας, αλλά και πιο πρόσφατες φωτογραφίες από την καθημερινότητά του, συχνά τραβηγμένες πρόχειρα, από κινητό τηλέφωνο, πάντοτε όμως με εύστοχα, χιουμοριστικά σχόλια.

Σε μία από αυτές προσπαθεί να διορθώσει βλάβη στη μηχανή του αυτοκινήτου του ή, αλλού, καθισμένος στο πάτωμα, γυαλίζει τα παπούτσια του. Στις πιο παλιές εμφανίζεται συνήθως αγκαλιά με τα παιδιά του.

Με αφορμή την ανακοίνωση του θανάτου του, που έγινε επίσης μέσω της σελίδας του στο Facebook, η Τρίσια Γκίλμπραϊντ του Mashable ξεχωρίζει τις αγαπημένες της φωτογραφίες.

Σχολιάζει πως, όπως και εκείνη, οι περισσότεροι που την παρακολουθούσαν μοιράζονταν μια αίσθηση οικειότητας, σαν να πρόκειται για κάποιο κοντινό τους, συγγενικό πρόσωπο. «Στιγμές από τη ζωή ενός ανθρώπου που μας έχει κάνει να κλάψουμε και να γελάσουμε πολλές φορές», είναι το σχόλιό της.

13708385_10154381982894644_696739235892504731_o
Με τα παιδιά του, τον Ανταμ (αριστερά) και τη Λόρκα (δεξιά) / Facebook/leonardcohen

Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy ενώ μόλις πριν ένα μήνα είχε ολοκληρώσει και κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ. Οπως είχε δηλώσει ο γιος του, Ανταμ: «δημιουργός μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...