211
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Αγιο Ευστράτιο. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία αποφεύγει την έκθεση του σε πολύ κόσμο | Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Το Der Spiegel ρωτά: Τραγικός ήρωας ή προδότης ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2016, 09:25
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Αγιο Ευστράτιο. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία αποφεύγει την έκθεση του σε πολύ κόσμο
|Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Το Der Spiegel ρωτά: Τραγικός ήρωας ή προδότης ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2016, 09:25

«Είναι προδότης ή τραγικός ήρωας;» Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel προσπαθεί να ερμηνεύσει το προφίλ και την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγάπη των ανθρώπων πλέον έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις. «Τι είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, προδότης ή τραγικός ήρωας , δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος  που υπαγόρευσαν οι πιστωτές».

«Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο, παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές. O,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...