395
O Πρωθυπουργός στον Αγιο Ευστράτιο | INTIMENEWS

«Μήνυμα» Τσίπρα προς Ερντογάν από τον ακριτικό Αη-Στράτη

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2016, 20:47
O Πρωθυπουργός στον Αγιο Ευστράτιο
|INTIMENEWS

«Μήνυμα» Τσίπρα προς Ερντογάν από τον ακριτικό Αη-Στράτη

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2016, 20:47

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τον Άγιο Ευστράτιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ειδική μνεία στις δηλώσεις αμφισβήτησης των εθνικών συνόρων και των διεθνών συνθηκών.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης», τόνισε ο κ. Τσίπρας από το Μουσείο Δημοκρατίας του Άγιου Ευστράτιου και επισήμανε ότι «εμείς οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε» την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. «Θα πρότεινα στους γείτονες μας, αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, ας τη γράψουμε μαζί θετικά, δίνοντας ένα τέλος στην παράνομη κατοχή της Κύπρου», υπογράμμισε.

Σε σχέση με το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος – σύμφωνα με τον ίδιο – κράτησε όρθια την Ευρώπη. «Η ανταπόδοση δεν μπορεί να είναι μία λογική μη τήρησης των συμφωνιών» σημείωσε, ασκώντας κριτική στη μη πρόοδο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων.

«Δεν μπορούν οι ισχυροί να έχουν μόνο δικαιώματα και οι υπόλοιποι μόνο υποχρεώσεις» συνέχισε και επανέλαβε την πρότασή του για μείωση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε όσες χώρες, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί οι συμφωνίες που υπογράφονται να τηρούνται μόνο από τη μία πλευρά, ενώ πρόσθεσε ότι η λογική των ηγεσιών των χωρών του Βίζεγκραντ, «δηλαδή, μαζί στα οφέλη, χώρια στις υποχρεώσεις», είναι τροχοπέδη για την Ε.Ε.

Σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας και υπερηφάνειας και υποστήριξε ότι «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας». «Τιμούμε τον αγώνα εναντίον του κατακτητή, του φασισμού και του ναζισμού» ανέφερε εμφατικά και εξήρε τα οικουμενικά ιδεώδη που πρέσβευε ο αντιστασιακός αγώνας. «Η καλύτερη τιμή στην 28η Οκτωβρίου, είναι ο αγώνας μας ενάντια στη λήθη. Είναι τα δικά μας καθημερινά μικρά και μεγάλα ΟΧΙ απέναντι στην αδικία, απέναντι στον φασισμό. Είναι ο αγώνας που δίνουμε για να μην δούμε ποτέ ξανά την Ευρώπη να κινδυνεύει, να μην δούμε ποτέ ξανά στην Ευρώπη να ζωντανεύει το φάντασμα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού» ανέφερε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος επισήμανε πως καθημερινά δίνουμε έμπρακτες απαντήσεις στους εχθρούς της δημοκρατικής και ειρηνικής Ευρώπης, απαντώντας στο μίσος με αλληλεγγύη και στον ναζισμό και στον φασισμό με περισσότερη δημοκρατία. Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος τον συμψηφισμό των εγκλημάτων του φασισμού και του μίσους με την κομμουνιστική ιδεολογία. «Όσο και αν κανείς ασκήσει κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό, δεν έχει το δικαίωμα να εξομοιώνει τους θύτες και τα θύματα» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...