176
Το κλίμα, υποτίθεται, αποκαταστάθηκε | Nick Paleologos / SOOC

«Δεν συναποφασίζουμε για τα Θρησκευτικά» επιμένει ο Φίλης

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2016, 14:06
Το κλίμα, υποτίθεται, αποκαταστάθηκε
|Nick Paleologos / SOOC

«Δεν συναποφασίζουμε για τα Θρησκευτικά» επιμένει ο Φίλης

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2016, 14:06

Ναι στο διάλογο αλλά όχι στη συναπόφαση τονίζει σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε δημόσια τοποθέτηση της κυβέρνησης δια του Πρωθυπουργού και του ιδίου στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρουσία και του κ. Φίλη, αποφασίστηκε να διατηρηθούν τα ίδια βιβλία για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, αν και ο κ. Φίλης επέμεινε ότι υιοθετείται το νέο πρόγραμμα. Πάντως προς το παρόν, το μέτωπο αυτό έχει κλείσει για την κυβέρνηση και την Εκκλησία. Δηλώσεις που δεν αντιστοιχούν σε αυτό το κλίμα, εκλαμβάνονται ως «πυροτεχνήματα» για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο Γυμνάσιο λέγοντας ότι ο στόχος είναι να περιοριστεί η σχολική διαρροή και όλοι οι μαθητές να λαμβάνουν την εγκύκλιο μόρφωση.

Σε ερώτημα για τα ιδιωτικά σχολεία ανέφερε ότι επιτρέπεται να έχουν δραστηριότητες , όπως και πριν, μετά τη λήξη του ωραρίου, δεν επιτρέπεται όμως να δημιουργούν δομές φροντιστηρίων με παιδιά εκτός ιδιωτικού σχολείου γιατί αυτό είναι μια άλλη επιχείρηση που υπακούει σε άλλους κανόνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...