311
| kedalabongo arts

Αμηχανία για… τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2016, 19:05

Αμηχανία για… τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2016, 19:05

H δήλωση «πόθεν έσχες» και… τα βοσκοτόπια του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προκαλούν, τουλάχιστον, αμηχανία στην κυβέρνηση και αιχμηρές δηλώσεις ακόμα και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η ιστορία είναι περισσότερο κωμική: στη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας εμφανίζεται να έχει στη διάθεση του, υπό τη μορφή εγγύησης, αγροτεμάχιο 5.000 στρεμμάτων σε ορεινή περιοχή της Ιθάκης, εντός του οποίου φιλοξενούνται μαντριά. Ως ιδιοκτήτης της έκτασης εμφανίζεται εταιρεία που ανήκει σε φίλο του κ. Καλογρίτσα και η οποία δηλώνει ότι δέχεται να δεσμευτούν ως εγγύηση για την κεφαλαική επάρκεια του κ. Καλογρίτσα. Μάλιστα η έκταση αυτή αποτιμάται στο αστρονομικό ποσό των εκατό εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι η επιτροπή που εξέτασε τις δηλώσεις δεν αποτελείται από οικονομολόγους, αφού και τα ίδια τα μέλη της είπαν ότι διενέργησαν τον έλεγχο χρησιμοποιώντας την κοινή λογική.

«Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος  που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν «μπορούν να μπουν κανόνες με βοσκοτόπια» ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: Πώς μπορεί να επικαλείται τέτοια στοιχεία προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει άμεσα προς εκταμίευση τα χρήματα που του ζητούνται. Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάργηση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου όπως αυτή προκύπτει από τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ.

«Οι ΑΝΕΛ έχουν μια ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι’ αυτό είπαμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος. «Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, σημείωσε με νόημα, και πρόσθεσε: Αν δεν τα έχει αυτό είναι απιστία κατά του Δημοσίου.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...