274
Αμυγδαλέζα. Τώρα θα πηγαίνουν... οικειοθελως... | SOOC

Ανοίγει η Αμυγδαλέζα για… «οικειοθελή» κράτηση

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2016, 18:14
Αμυγδαλέζα. Τώρα θα πηγαίνουν... οικειοθελως...
|SOOC

Ανοίγει η Αμυγδαλέζα για… «οικειοθελή» κράτηση

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2016, 18:14

Η Αμυγδαλέζα είναι έτοιμη να ανοίξει εκ νέου ως κέντρο ολιγοήμερης «οικειοθελούς κράτησης» για πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εκφράσει την πρόθεση να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Πρόθεση της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να λειτουργήσουν επί της ουσίας οι χώροι της Αμυγδαλέζας ως ένα εθελοντικό κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν αποχωρήσουν από την Ελλάδα.

Επίσης κατά πληροφορίες του ΣΚΑΙ, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας και hot spot και έχουν πραγματοποιήσει παράνομες πράξεις θα μεταφερθούν στα προαναχωρησιακά κέντρα σε Νέστο και Κόρινθο για να ακολουθήσει η διαδικασία απέλασής τους.

Διάψευση για τους πρόσφυγες στην Κρήτη

Κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τις πληροφορίες περί μεταφοράς στην Κρήτη 3.000 μεταναστών από την Γερμανία, στη βάση της συνθήκης Δουβλίνο 3.  «Δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησαν αυτά τα σενάρια. Αλλά είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά. Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας». Νωρίτερα είχε διαψεύδει και ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης της κυβέρνησης Γιώργος Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες πληροφορίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν κρητικά sites, το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν στην Κρήτη από τη Γερμανία περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες που θεωρήθηκαν υπεράριθμοι στη Γερμανία. Όπως ορίζει το Δουβλίνο 3, κάθε χώρα – μέλος της ΕΕ έχει δικαίωμα να στέλνει σε άλλο κράτος – μέλος όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν στο Ηράκλειο και τα Χανιά αεροπορικώς από τον προσεχή Δεκέμβριο.  Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...