601
Ο Λίνεκερ κράτησε τον λόγο του | BBC/Youtube

Οταν ο Ρανιέρι… έγδυσε «on air» τον Λίνεκερ

Sportscaster Sportscaster 14 Αυγούστου 2016, 13:39
Ο Λίνεκερ κράτησε τον λόγο του
|BBC/Youtube

Οταν ο Ρανιέρι… έγδυσε «on air» τον Λίνεκερ

Sportscaster Sportscaster 14 Αυγούστου 2016, 13:39

Το χαμένο στοίχημα είναι χρέος τιμής. Ο Γκάρι Λίνεκερ -πρώην αρχισκόρερ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και σήμερα συμπαρουσιαστής της πιο δημοφιλούς αθλητικής εκπομπής του BBC- απέδειξε ότι τιμά τα παντελόνια που φοράει. Τα έβγαλε και εμφανίστηκε «on air» με τα σώβρακα. Πώς το ‘παθε αυτό, στα 56 του;

Απλούστατα, δεν πίστεψε στον Κλάουντιο Ρανιέρι. Ηταν Δεκέμβριος του 2015, όταν η Λέστερ είχε πάρει κεφάλι στη βαθμολογία της Premier League. Μπορούσε, αυτός ο ταπεινός σύλλογος, να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας; Ο Λίνεκερ δήλωνε βέβαιος πως η ομάδα από την οποία άρχισε την πλούσια καριέρα του, δεν θα κατάφερνε να παραμείνει πρώτη μέχρι το τέλος. Δήλωσε, λοιπόν, πως, αν οι «Αλεπούδες» κατακτήσουν το Πρωτάθλημα, εκείνος θα εμφανιστεί στην πρώτη εκπομπή της επόμενης σεζόν με το εσώρουχό του.

Η Λέστερ σήκωσε την Κούπα -τον περασμένο Μάιο- και η εκπομπή «Match Of The Day», στην οποία ο διάσημος αθλητικός τηλεσχολιαστής συμμετέχει από το 1999, είχε πρεμιέρα χθες (Σάββατο), μαζί με την Premier League της νέας περιόδου (2016-2017). Ολοι περίμεναν από τον Λίνεκερ να τηρήσει την υπόσχεσή του. Κι εκείνος είχε δυο επιλογές: είτε να εμφανιστεί ημίγυμνος μπροστά στο πολυπληθές τηλεοπτικό κοινό του, είτε να γίνει… «ρόμπα».

Λίγη ώρα προτού η εκπομπή βγει στον «αέρα», ο Λίνεκερ ποστάρησε στο Instagram μια φωτογραφία με τα ρούχα του πεταμένα στο πάτωμα και την εύγλωττη λεζάντα: «Δεν θα τα χρειαστώ αυτά». Στην κρεμάστρα με τ’ όνομά του, η ενδυματολόγος του καναλιού είχε τοποθετήσει ένα λευκό -κλασικό- εσώρουχο. Για τους συμπαρουσιαστές του -τους επίσης άσους του παρελθόντος, Αλαν Σίρερ και Ιαν Ράιτ- είχε ετοιμάσει δυο παντελόνια και δυο πουκάμισα.

Won't be needing these. #Motd @bbcone 10.30

A photo posted by Gary Lineker (@garylineker) on

Ε, όχι και με σλιπάκι. Ο Λίνεκερ είχε φροντίσει να κάνει αυτή τη δύσκολη στιγμή λιγότερο αμήχανη. Είχε επιλέξει ένα λευκό μποξεράκι της «πέτρας του σκανδάλου», της Λέστερ, από αυτά που πουλάει στην μπουτίκ της προς 20 λίρες. Με αυτό εμφανίστηκε στο πλατό, εμφανώς νευρικός, ενώ -πίσω του- οι συνάδελφοί του χαχάνιζαν σαν άτακτοι μαθητές.

Το εσώρουχο που θα φορούσε ο Λίνεκερ στην πρώτη εκπομπή της νέας σεζόν, είχε ξεσηκώσει μεγάλο σούσουρο στη Βρετανία, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Βεβαίως, είχε γίνει και αντικείμενο στοιχηματισμού. Μεταξύ των πολλών που… πήγαν κουβά, ήταν και ο Τζορτζ Λίνεκερ -ο γιος του- ο οποίος είχε ποντάρει στο μπλε. Αυτοί οι άτιμοι οι Αγγλοι, ούτε το χρώμα στο σώβρακο δεν «στήνουν».

Αφού… ξεχρέωσε, ο Λίνεκερ φόρεσε ένα τζιν και ένα μπλε πουκάμισο. Παραδέχτηκε ότι ένιωθε πολύ αμήχανα γι’ αυτή τη στιγμή (που δεν πίστευε ότι θα ερχόταν ποτέ) και πως αμφιταλαντεύθηκε αρκετά, για το αν έπρεπε να κρατήσει τον λόγο του. Αποφάσισε να το τολμήσει, όμως είχε πάρει τα μέτρα του: εδώ και πολλούς μήνες, είχε προσθέσει μερικές ώρες στο γυμναστήριο -όπως είπε- για να σουλουπώσει το κορμί του και να μη γίνει εντελώς ρεζίλι.

Prep #MOTD #pants #gym #thatprotein

A photo posted by Gary Lineker (@garylineker) on

Προφανώς θα το έκανε τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την υπόσχεση που είχε δώσει. Διότι, τότε, η Λέστερ πετούσε από νίκη σε νίκη, σε μια σειρά από δύσκολους και κρίσιμους αγώνες. Ηταν η εποχή που όλοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν στο «θαύμα».

Πάντως, ο Λίνεκερ δεν το μετάνιωσε, που έβαλε αυτό το ασυνήθιστο στοίχημα: «Και μόνο που έζησα μια τέτοια στιγμή ως οπαδός, την οποία δεν τολμούσα καν να ονειρευτώ, άξιζε τον κόπο».

Ο συμπαρουσιαστής του, ο Σίρερ, δεν έχασε ούτε μια ευκαιρία για να του κάνει πλάκα. Μεταξύ άλλων, έγραψε στο Ιντερνετ (σχολιάζοντας το γεγονός ότι τον βρήκε με τα σώβρακα): «Πίστεψα πως έφτασα νωρίς στο στούντιο, όμως με πρόλαβε ο Λίνεκερ».

Πριν από το τέλος της εκπομπής, ο Λίνεκερ πρόλαβε να… μειώσει το σκορ. Πέταξε στα μούτρα του Σίρερ μια γυναικεία κυλότα και του εξήγησε: «Για την περίπτωση που η Νιούκαστλ κατακτήσει, κάποτε, τον τίτλο…». Η παλιά δόξα των «Ανθρακωρύχων» το βρήκε απίθανο, και έσκασε στα γέλια. Κακώς. Για την Αγγλία μιλάμε. Με το ποδόσφαιρο -και την τηλεόραση- που τόσο ζηλεύουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...