658
Πολλά μαλλιά και μεγάλα γυαλιά: σήμα κατατεθέν των 70's | Hillary Clinton

To άλμπουμ του Μπιλ και της Χίλαρι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2016, 13:02
Πολλά μαλλιά και μεγάλα γυαλιά: σήμα κατατεθέν των 70's
|Hillary Clinton

To άλμπουμ του Μπιλ και της Χίλαρι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2016, 13:02

«Την άνοιξη του 1971 γνώρισα μια κοπέλα. Με πυκνά ξανθά μαλλιά, μεγάλα γυαλιά, χωρίς μέικαπ». Να μια καλή αρχή για μια ιστορία αγάπης, αν και έχουν περάσει 45 χρόνια από εκείνη την ημέρα.

Ετσι άρχισε την μικρή αφήγησή του στην ομιλία του την Τρίτη στο συνέδριο των Δημοκρατικών ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην και ακόμη αρκετά αγαπητός πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο στόχος του ήταν προφανής και υπεραναλύθηκε από τους πολιτικούς επιστήμονες: να σκιαγραφήσει ένα ανθρώπινο προφίλ της συζύγου του και υποψήφιας τώρα για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον. Είναι ένα από τα μειονεκτήματά της, εξηγούν, ότι για τον μέσο αμερικανό ψηφοφόρο είναι απόμακρη και πολύ απαθής – ακόμα και στο γεγονός της απιστίας του Μπιλ, είχε συμπεριφερθεί πολύ ψύχραιμα, υπολογιστικά, υπενθυμίζουν πολλοί.

Εντάξει, ο Μπιλ δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο για εκείνη την υπόθεση με τη Λεβίνσκι. Παρείχε αντ’ αυτής μια ειδυλλιακή εξιστόρηση της σχέσης του με τη Χίλαρι, περιγράφοντας την προεδρική υποψήφια ως ακάματη ακτιβίστρια, γοητευτική σύντροφο, υπέροχη μητέρα και γιαγιά, ιδανική για να αναλάβει τα του Λευκού Οίκου. Η ίδια άλλωστε το ίδιο κάνει – κάθε τόσο μιλάει για τα εγγόνια της και πόσο αγαπάει τα παιδιά, προσπαθώντας να περάσει το ανθρώπινο προφίλ της – αν και ακόμα το 55% των Αμερικανών έχουν αρνητική άποψη για αυτήν.

Αυτήν την (ερωτική και πολιτική) ιστορία λοιπόν, που διηγήθηκε ο Μπιλ Κλίντον έσπευσε το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον να εικονογραφήσει, προσφέροντάς μας το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό. Εικόνες από την κοινή ζωή τους, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ως τις μέρες μας, από την εποχή που πρωτοσυναντήθηκαν φοιτητές της νομικής, μέχρι τώρα, που ο ένας είναι ένας απόστρατος πλανητάρχης και η άλλη θέλει να γίνει η επόμενη.

wjcinline2
Τη δεκαετία του ’70, φοιτητές νομικών επιστημών. Η Χίλαρι (μπροστά δεύτερη από δεξιά), ο Μπιλ (πίσω, πρώτος από δεξιά). Η εποχή της αθωότητας

Εκείνη η συνάντηση, λοιπόν, την άνοιξη του 1971. Που ήταν πρώτα μια πολιτική συνάντηση – μιλούσαν για το καυτό θέμα της εποχής, τα πολιτικά δικαιώματα. Ο Μπιλ ζήτησε από τη δυναμική φοιτήτρια ραντεβού – και εκείνη δέχτηκε!

wjcinline4

Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ είχε μεσολαβήσει μια αποτυχημένη πρόταση γάμου, ο Μπιλ δοκίμασε ξανά και αυτή τη φορά τα κατάφερε.

wjcinline6
wjcinline5

Παντρεύτηκαν στις 11 Οκτωβρίου 1975. «Παντρεύτηκα την καλύτερή μου φίλη και -μετά από τέσσερα χρόνια που ήμασταν μαζί- ακόμα θαύμαζα το πόσο έξυπνη και δυνατή ήταν», θυμήθηκε ακόμη.

Σύντομα μετακόμισαν στο Λιτλ Ροκ του Αρκανσω, η Χίλαρι εργάστηκε σε δικηγορική εταιρεία, ο Μπιλ μπήκε στην πολιτική βάζοντας στόχο τη θέση του κυβερνήτη (και πιο ψηλά από τότε – ποιος ξέρει;)

wjcinline10

Στις 27 Φεβρουαρίου 1980 γεννήθηκε η κόρη τους «η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου», παραδέχτηκε ο Μπιλ. Αμέσως ανέλαβε μαζί με αυτά του κυβερνήτη, τα καθήκοντα του γονιού, μεταξύ τους και ο μαραθώνιος παρακολούθησης και των έξι ταινιών της «Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής» για χάρη της Τσέλσι, λέει σήμερα.

wjcinline7

wjcinline8
Ο Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον με την κόρη τους Τσέλσι. ήταν ένας από τους νεαρότερους κυβερνήτες – τουλάχιστον στην ιστορία της πολιτείας του Αρκανσο

wjcinline9

Δώδεκα χρόνια αργότερα, ήρθε η μεγάλη στιγμή του Μπιλ που πλέον έγινε ο πρώτος baby boomer ένοικος του Λευκού Οίκου. Ο κόσμος ανακάλυπτε την δυναμική πρώτη κυρία που, κατά τα λόγια του συζύγου της, «πάντα θέλει να πετά τη μπάλα μπροστά, γιατί τέτοιος άνθρωπος είναι».

wjcinline13wjcinline14

Τώρα η Χίλαρι θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και ο Μπιλ διαβεβαιώνει ότι «θέλει να μας κάνει πιο ισχυρούς. Μια ζωή αυτό κάνει, ελπίζω ότι θα την εκλέξετε».

wjcinline15
Ενας πρόεδρος στη μέση, δεξιά μία υποψήφια. Και αριστερά η Τσέλσι. Μία ακόμη μελλοντική υποψήφια;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...