469
Ο Ντάνιελ Κρεγκ βγάζει τη γλώσσα στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όταν προωθούσε το «Spectre». Αυτές οι απαιτήσεις του ρόλου του έπεσαν βαριές. | Photo by Adam Berry/Getty Images for Sony Pictures/ Ideal Images

Αντίο, κύριε Μποντ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2016, 20:14
Ο Ντάνιελ Κρεγκ βγάζει τη γλώσσα στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όταν προωθούσε το «Spectre». Αυτές οι απαιτήσεις του ρόλου του έπεσαν βαριές.
|Photo by Adam Berry/Getty Images for Sony Pictures/ Ideal Images

Αντίο, κύριε Μποντ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2016, 20:14

«Προτιμώ να κόψω τις φλέβες μου από το να παίξω σε άλλη ταινία τον 007». Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν μπορούσε προ μηνών να το πει πιο ξεκάθαρα. Παρ’ ολ’ αυτά λίγοι τότε τον πίστεψαν, ή καλύτερα, λίγοι θέλησαν να τον πιστέψουν. Ο 48χρονος βρετανός ηθοποιός, βλέπετε, είχε δώσει μια νέα πνοή στον πιο δημοφιλή κινηματογραφικό ήρωα όλων των εποχών.

Επί μια δεκαετία και για τέσσερις ταινίες – «Casino Royale» (2006), «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012) και «Spectre» (2015) – ενσάρκωσε ιδανικά αλλά και ανανέωσε τον Τζέιμς Μποντ: τον έκανε πιο δυναμικό αλλά παράλληλα και πιο ευαίσθητο, σε βαθμό που κάποιοι να τον θεωρήσουν καλύτερο ακόμα και από αυτόν τον πρώτο, τον εμβληματικό Σον Κόνερι. Αλλά φαίνεται ότι παρά τις ελπίδες του κοινού, ο Κρεγκ εννοούσε αυτό που έλεγε. Δεν θα ξαναπαίξει τον πράκτορα 007.

Αυτό τουλάχιστον, ανέφερε η Daily Mail, καλά πληροφορημένη γενικά σε τέτοιου είδους «ελαφρά» θέματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κρεγκ απέρριψε μια απίστευτη προσφορά 68 εκατ. στερλινών (περί τα 88 εκατ. ευρώ) για ένα συμβόλαιο που θα τον έδενε για άλλες δύο ταινίες της σειράς. Οι φλέβες του αξίζουν περισσότερα…

Φαίνεται πως οι απαιτήσεις του ρόλου είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για έναν ηθοποιό. Οχι μόνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά κυρίως πέρα από αυτά: ο Κρεγκ, ένας ποιοτικός θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός, έπρεπε να «παίζει» τον αψεγάδιαστο και ανέκφραστο υπερκατάσκοπο και εκτός πλατό, στην καθημερινότητά του. «Τους το ξέκοψε αμέσως, το είπε σε ένα “μεγάλο κεφάλι” της MGM, έτσι απλά. Αυτοί πρόσφεραν πολλά λεφτά, αλλά τα λεφτά δεν ήταν αυτό που εκείνος ήθελε» είπε μια πηγή από το Λος Αντζελες στη Mail. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και ο Κόνερι στα 60s δεν είχε αντέξει την τυποποίηση και είχε εγκαταλείψει τον ρόλο που τον έκανε διάσημο.

H είδηση για την οριστική άρνηση του Κρεγκ να συνεχίσει ως Τζέιμς Μποντ ήρθε λίγες μέρες αφότου γραφείο στοιχημάτων στο Λονδίνο σταμάτησε να δέχεται πλέον πονταρίσματα για το ποιος θα είναι ο επόμενος 007. Οι αποδόσεις να είναι ο Τομ Χίντλεστον, γνωστός από τη σειρά των ταινιών «Θορ» και «Εκδικητές» της Μarvel, έπεσαν στο δύο προς ένα και το πρακτορείο Coral ανακοίνωσε ότι ό,τι παίχτηκε, παίχτηκε. «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά» εξήγησε εκπρόσωπος του μπουκμέικερ, όπως ανέφερε την Κυριακή ο Guardian.

Οντως πληροφορίες ήθελαν τον 35χρονο Χίντλεστον να έχει συνάντηση με τον Σαμ Μέντες, σκηνοθέτη των δύο τελευταίων, υπερεπιτυχημένων εισπρακτικά, ταινιών Μποντ και την παραγωγό Μπάρμπαρα Μπρόκολι.

tomhid
O Τομ Χίντλεστον, ο Λόκι των ταινιών «Θορ», έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Και ο Κρεγκ; Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο έχει αποφασίσει να αφιερωθεί στην τηλεοπτική σειρά «Purity», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Φράνζεν. Οταν δε τον ρώτησαν ποιον θεωρεί ιδανικό για επόμενο Τζέιμς Μποντ απάντησε: «Δεν δίνω δεκάρα. Καλή του τύχη». Και στο «δεν δίνω δεκάρα» φανταστείτε μια φράση πιο ωμή…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...