710
Προσφυγόπουλα παίζουν κατά την άφιξή τους στον Πειραιά. Τι κι αν οι επίσημες Αρχές βεβαιώνουν ότι οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί δεν ταλαιπωρούνται από καμιά μολυσματική ασθένεια; Το ελληνικό Facebook ξέρει καλύτερα... | Nikos Libertas / SOOC

Οι μετανάστες και οι αντι-εμβολιαστές

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 7 Νοεμβρίου 2019, 12:33
Προσφυγόπουλα παίζουν κατά την άφιξή τους στον Πειραιά. Τι κι αν οι επίσημες Αρχές βεβαιώνουν ότι οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί δεν ταλαιπωρούνται από καμιά μολυσματική ασθένεια; Το ελληνικό Facebook ξέρει καλύτερα...
| Nikos Libertas / SOOC

Οι μετανάστες και οι αντι-εμβολιαστές

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 7 Νοεμβρίου 2019, 12:33

Ξέρετε φυσικά ότι το Facebook βρίθει από πληροφορίες» και «ενημερώσεις» για τις μολυσματικές ασθένειες που κουβαλούν οι μετανάστες. Τύφος, ιλαρά, ευλογιά, τράχωμα, πανούκλα, χολέρα και όσες άλλες θανατηφόρες ασθένειες είχαν τρομοκρατήσει τον μεσαιωνικό άνθρωπο, αναστήθηκαν αίφνης στην ανατολική Mεσόγειο και άρχισαν να κάνουν πάρτι στις βάρκες που έρχονται από τα τουρκικά παράλια, στα hot spots των ελληνικών νησιών και στα καράβια που μεταφέρουν στον Πειραιά τους επιλεγμένους για μετεγκατάσταση. Επ’ αυτών δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, τα βεβαιώνει το Facebook.

Τι κι αν οι επίσημες Αρχές (ελληνικές και ευρωπαϊκές) βεβαιώνουν ότι οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί δεν ταλαιπωρούνται από καμιά μολυσματική ασθένεια; Τι κι αν οι αρχίατροι του Yγειονομικού εξηγούν πως όποιοι δεν είναι εμβολιασμένοι, με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην ακτή περνάνε από το ιατρείο για να κάνουν τις αντίστοιχες ενέσεις; Τι κι αν οι γιατροί του κόσμου βγαίνουν κάθε τόσο και μας βεβαιώνουν ότι ουδείς κίνδυνος υφίσταται; Το Facebook έχει ασφαλή απάντηση και σ’ αυτό: Οι αρχές μας κοροϊδεύουν. Λένε ψέματα. Τελεία και παύλα.

Και εν πάσει περιπτώσει, ποιον να πιστέψουμε; Το Facebook που αποκαλύπτει όλες τις κομπίνες και τα ψέματα του συστήματος ή τον τάδε ύποπτο αρχίατρο που υπηρετεί τα χαμερπή αφεντικά της παγκοσμιοποίησης που θέλουν την εξαφάνιση του Eλληνισμού δια των μικροβίων; Την κάθε τυχάρπαστη Μη Κυβερνητική Οργάνωση γιατρών θα εμπιστευτούμε ή τον αγνό και άδολο πατριώτη που προσπαθεί να περισώσει το γένος μας με τον αγώνα που κάνει μέσω του λογαριασμού του; Μα φυσικά τον πατριώτη του fb θα πιστέψουμε, αυτό δα έλειπε.

Αυτό δε που έχει περάσει στα ψιλά, είναι ότι πρωταγωνιστής της διαδικτυακής χιονοστιβάδας για την ύπαρξη μολυσματικών ασθενειών στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς της χώρας μας είναι το περίφημο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Ολοι εκείνοι δηλαδή που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και κάνουν συστηματικό αγώνα μέσα από τα social media εναντίον κάθε εμβολιασμού. Αυτοί που θεωρούν κάθε εμβόλιο συνώνυμο του δηλητηρίου και διατυμπανίζουν τις θανατηφόρες παρενέργειες που απειλούν όσους τολμήσουν να βάλουν αυτά τα σκευάσματα του διαβόλου στο κορμί τους, είναι οι πιο φανατικοί διαδικτυακοί πολέμιοι της μετεγκατάστασης των προσφύγων σε κέντρα της ενδοχώρας. Προφανώς είναι και ανάμεσα στους πρωτοπόρους όσων συγκεντρώνονται για να μην αφήσουν τα λεωφορεία να τους αποβιβάσουν.

«Μα πως γίνεται;» θα αναρωτηθείτε. Αυτός που από θέση αρχής είναι εναντίον του εμβολιασμού, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται επειδή του φέρνουν στην γειτονιά του κάποιον που ο ίδιος υποπτεύεται ότι δεν έχει εμβολιαστεί. Κανονικά θα ‘πρεπε να χαίρεται, αφού αυτό προτρέπει όλους να κάνουν.  Χα! Έτσι λέτε; Και εγώ σας λέω ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με το μυαλό που κουβαλά ο αντιεμβολιαστής, δικαιούται όχι απλώς να διαμαρτύρεται αλλά να σκούζει και να φωνάζει.

Οταν ρωτήσετε τους ζηλωτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος πώς ρισκάρουν να πάθει το ανεμβολίαστο παιδί τους πολιομυελίτιδα ας πούμε και να μείνει ανάπηρο, τι σας απαντούν; «Δεν θα πάθει, διότι όλα τα άλλα παιδάκια γύρω του είναι εμβολιασμένα. Αρα ο ιός δεν πρόκειται ποτέ να φθάσει στο παιδί μου». Η θρασύτητα τους σε αφήνει μεν άναυδο, όμως στηρίζεται πάνω σε μια απολύτως πραγματιστική βάση. Τα δικά τους παιδιά απαλλάσσονται με ασφάλεια από το «δηλητήριο» των εμβολίων, επειδή όλα τα υπόλοιπα παιδάκια γύρω τους είναι «δηλητηριασμένα», φτιάχνοντας ένα φρούριο προστασίας για τα ανεμβολίαστα. Και πράγματι, επειδή ο ελληνικός παιδικός πληθυσμός είναι εμβολιασμένος κατά 100% δίχως εξαιρέσεις, ο συλλογισμός τους στέκει.

Και ξάφνου έρχονται οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί και στεγάζονται στο στρατόπεδο που απέχει πέντε λεπτά από την πόλη τους. Λένε βέβαια οι γιατροί ότι όλοι έχουν ελεγχθεί και εμβολιαστεί, αλλά κι αν έχει ξεφύγει κανένα παιδί ή ενήλικος; Κι αν κουβαλήσει κανέναν κοκίτη, καμιά διφθερίτιδα, καμιά ιλαρά ή παρωτίτιδα; Τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης δεν θα πάθουν τίποτα διότι είναι εμβολιασμένα από μωρά, τα δικά τους όμως που δεν έχουν πάρει τέτοια «δηλητήρια», αυτή την φορά πραγματικά κινδυνεύουν. Οπότε βάζουν μπροστά τα fake news τους μέσα από τους λογαριασμούς και τις ιστοσελίδες τους, αλλά και τα στήθη τους όταν βλέπουν καμιά οικογένεια μεταναστών να κινείται υπόπτως στην περιοχή τους.

Διότι παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, όσο πολυπληθέστερη είναι μια οικογένεια μεταναστών, τόσο πιο επικίνδυνη είναι (να κουβαλά κανένα μικρόβιο που θα χτυπήσει το παρθένο από «δηλητήρια» βλαστάρι τους).  Προειδοποιούν δε ευθέως την ελληνική πολιτεία πως αν κολλήσει οτιδήποτε το παιδί τους, η πολιτεία και οι γεμάτοι μικρόβια μετανάστες της φέρουν ακεραία την ευθύνη. Οχι αυτοί που ως γονείς αρνήθηκαν να το εμβολιάσουν. Αυτοί έκαναν το καθήκον τους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News