498
| CreativeProtagon/Intimenews

Και μετά τους φταίει ο Τσιτσιπάς στο Ντουμπάι!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 7 Ιανουαρίου 2021, 21:00
|CreativeProtagon/Intimenews

Και μετά τους φταίει ο Τσιτσιπάς στο Ντουμπάι!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 7 Ιανουαρίου 2021, 21:00

Ζούμε στη χώρα του παραλόγου κι από τις 6 Ιανουαρίου 2021 έχουμε ακόμα μερικά τεκμήρια για να μας το υπενθυμίζουν. Έχουμε δεκάδες φωτογραφίες-ντοκουμέντα, από τον εορτασμό των Θεοφανίων, για να δείχνουμε στα παιδιά μας και να τους λέμε ότι κάποτε, εν μέσω καραντίνας και πανδημίας, η Εκκλησία αψήφησε τους κανόνες και σαν επαναστάτης έφηβος χωρίς αιτία, κάλεσε τους πιστούς να συνωστισθούν στην αγκαλιά της.

Και οι πιστοί, βεβαίως, υπάκουσαν στο κάλεσμά της και έκαναν ουρές για να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν. Μερικοί απ’ αυτούς, ήταν λίγο πιο επαναστάτες απ’ τους υπόλοιπους. Όπως οι πιστοί, οι οποίοι, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, συγκεντρώθηκαν και πέταξαν τον σταυρό στον Θερμαϊκό. Ή όπως κάποιοι άλλοι στο Αίγιο, που βούτηξαν κι αυτοί, κατά τον αγιασμό των υδάτων που τέλεσαν, παρά τις απαγορεύσεις, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδεία του πρώην Καλαβρύτων, Αμβροσίου.

Ή, όπως η ηλικιωμένη, η οποία βγαίνοντας από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους δημοσιογράφους και τους κάμεραμεν που περίμεναν απέξω. Αυτή είναι η πιο επαναστάτρια απ’ όλους, δεν το συζητώ!

«Κατόπιν τούτου, μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα..» έγραψε ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, στο προφίλ του στο facebook, αναρτώντας εικόνες συνωστισμού μέσα από εκκλησίες.

Στα χίλια και βάλε σχόλια κάτω από την ανάρτησή του, γίνεται, φυσικά, το σώσε. «Κάτω τα χέρια απ’ την Εκκλησία», του γράφει ένας, «κρίμα για σένα, καλή φώτιση» του γράφει η άλλη, «να σε νοιάζει τι συμβαίνει στην Ελβετία» λέει ένας άλλος, «τα σούπερ μάρκετ γιατί τα έχετε ανοιχτά, εκεί δεν κολλάει;» αναρωτιέται με ύφος, κάποια άλλη.

Το τι του γράφουν κάτω από την ανάρτηση, δεν λέγεται (μερικές φορές, και κυριολεκτικά). Ένας όχλος θυμωμένων πιστών πυροβολεί δια του πληκτρολογίου το σχόλιο ενός επιστήμονα, που επισημαίνει, απλώς, το αυτονόητο: ότι η απόφαση της Εκκλησίας να πάει αντίθετα στις εισηγήσεις, όπως και η προσωπική απόφαση κάθε πιστού να ανταποκριθεί στο κάλεσμά της, θα έχουν επίπτωση στο προσεχές μέλλον, σε όλους.

Βεβαίως, πολλοί από εκείνους που συνωστίσθηκαν στις εκκλησίες, βούτηξαν, με το έτσι θέλω, για τον σταυρό, και βρίζουν τους επιστήμονες που λένε τα αυτονόητα, είναι πολύ πιθανόν ότι πριν από λίγες μέρες έριχναν κατάρες στον Στέφανο Τσιτσιπά που γλεντούσε σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Ντουμπάι. Στον Τσιτσιπά και σε όσους κοσμικούς βρέθηκαν στο ίδιο πάρτι, θέλοντας να αλλάξουν χρονιά σε ελεύθερο, από περιορισμούς, έδαφος.

Και κατάρες θα έριξαν, και για έλλειψη ενσυναίσθησης θα μίλησαν, και για αναισθησία και ασυνείδητη συμπεριφορά όσων θέλησαν, εν μέσω πανδημίας, να τα σπάσουν στο κέντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κι έπειτα να επιστρέψουν εδώ, ανάμεσά μας. Και σίγουρα, η δυσφορία τους γι’ αυτούς, τους επαναστάτες του γλεντιού εκτός συνόρων, θα μεγάλωσε, αν διάβασαν ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εντόπισαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κρούσματα κορονοϊού, προερχόμενα από έλληνες ταξιδιώτες στο Ντουμπάι.

Να δείτε πόσα κρούσματα θα βγούν από τα Θεοφάνια, αγαπητοί μου. Τι, όχι;

ΥΓ. Κι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, που συνωστίστηκαν στις εκκλησίες στα Θεοφάνια, εννοείται ότι θα ρίχνουν κατάρες, αν ανακοινωθεί παράταση της καραντίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News