• Ο Τσιτσιπάς, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και οι ξέφρενες νύχτες στο Ντουμπάι εν μέσω πανδημίας

    Βρέθηκε λοιπόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ντουμπάι χρονιάρες μέρες και ξεφάντωσε σε φάση YOLO, χωρίς να τηρεί μέτρα προστασίας και γενικά χωρίς να συμμερίζεται τι τραβάμε εμείς πίσω στην πατρίδα.

     

    Βέβαια ο κ. Τσιτσιπάς είναι μόνιμος κάτοικος Μονακό, οπότε αυτά τα περί πατρίδας μπορεί να θεωρηθούν με έναν τρόπο υπερευαισθησίες, ανάλογες με εκείνα τα «ωιμέ» επειδή είχε γράψει στο Twitter για την ανάγκη να χτιστεί ένα «Harrods» στην Αθήνα. Αλλωστε στο Ντουμπάι βρισκόταν εδώ και εβδομάδες για προετοιμασία, όπως έκανε πέρυσι και πρόπερσι την ίδια εποχή, την οποία προετοιμασία απλώς διέκοψε για ένα χλιδάτο πάρτι —δικαίωμά του.

     

    Αλλά ο κ. Τσιτσιπάς έχει ανακηρυχθεί και εθνικός μας αντισφαιριστής. Επομένως το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» και του Φρίξου Δρακτοντίδη για το ξέφρενο πάρτι στο «Λας Βέγκας της Ανατολής», προκάλεσε γενικευμένη αίσθηση και πάλι διάφορες κατάρες για τον απερίσκεπτο νεανία που δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα.

     

    Η όλη ιστορία μετασχηματίστηκε στο πρώτο λαϊκό ανάγνωσμα του 2021 για τέσσερις επιπλέον λόγους:

     

    Πρώτον διότι σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, το χωρίς πρωτόκολλα κορονοϊού New Year’s Eve στο Ντουμπάι δεν ήταν μόνο κάτι που έκανε ο Στέφανος που άλλωστε ήδη ήταν εκεί. Ηταν κάτι που έκανε «η μισή κοσμική Αθήνα» (σιγά την πόλη και σιγά την κοσμικότητα εδώ που τα λέμε, αλλά ας το προσπεράσουμε μέρες πού ‘ναι και ας υποκριθούμε ότι υπάρχει εγχώριο star system κλπ), η οποία ταξίδεψε στο Εμιράτο για πάρτι χωρίς περιορισμούς. Από τη στιγμή πάντως που θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα της καραντίνας στην επιστροφή τους, δεν υπάρχει κάποιο θέμα, εκτός από την απουσία ενσυναίσθησης. Που όμως είναι κάτι σαν εθνικό σπορ, αν σκεφτείς και τα πάρτι που έγιναν παντού στη χώρα.

     

    Δεύτερον διότι επίσης στο Ντουμπάι έκανε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο πρώην εκδότης και σελέμπριτι Πέτρος Κωστόπουλος —και μόνο η αναφορά Τσιτσιπά και Κωστόπουλου στην ίδια πρόταση αρκεί για να γεννήσει ενδιαφέρον, ασχέτως αν τους χωρίζουν 45 χρόνια, δεν γιόρτασαν μαζί και τον έναν τον ξέρει όλος ο πλανήτης ενώ τον άλλον οι πρώην εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ.

     

    Τρίτον επειδή ο κ. Τσιτσιπάς είχε επιλεγεί το περασμένο καλοκαίρι από την ελληνική κυβέρνηση για να συμμετάσχει στο σποτ που απευθυνόταν στους νέους ζητώντας τους να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Υπό μία έννοια λοιπόν, ο κ. Τσιτσιπάς με τα όσα έκανε στο Ντουμπάι ευτέλισε το μήνυμα και εξέθεσε όσους τον επέλεξαν τότε.

     

    Και τέταρτον διότι για όλη αυτήν τη φάση στο Ντουμπάι διαμαρτυρήθηκε ο… Λάκης Γαβαλάς, επιχειρηματίας της ένδυσης ο οποίος ως γνωστόν προ ετών αντιμετώπισε νομικές περιπέτειες με χρέη και έκανε φυλακή (από τους λίγους είναι η αλήθεια). Ως συνείδηση του λαού και με αφορμή την παρουσία του στο ΑΤ Συντάγματος την ώρα που οι άλλοι γλένταγαν στο Ντουμπάι, ο κ. Γαβαλάς έγραψε στο Instagram:

     

    «Μήπως έπρεπε και ‘γω να ειμαι Ντουμπάι, έτσι για να δίνω το καλό παράδειγμα στη χώρα μου που ενώ πάσχει οικονομικά, εγώ βοηθάω τους Αραβες να γίνουν πιο πλούσιοι;»

  • Ο Χαρδαλιάς λέει ότι θέλει να πετάξει το κινητό του σε μια λίμνη και δηλώνει ΑΕΚτζής

    Εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας, ελέγχων, περιορισμών και σχεδιασμού και υλοποίησης των εμβολιασμών κατά της Covid-19, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρήκε τον χρόνο να δώσει μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες.

     

    Μίλησε στα παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Άτρακτος» και ανήρτησε τη συνέντευξη στο YouTube και στα social media.

     

    O κ. Χαρδαλιάς απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των παιδιών, με ζυγισμένα πατρικό ύφος. Είπε, για παράδειγμα, ότι δεν είναι και τόσο αυστηρός με τα παιδιά του —φαίνεται ότι εμείς είμαστε που έχουμε το προνόμιο να βιώνουμε την αυστηρότητά του.

     

    «Τον βλέπω τον κορονοϊό στον ύπνο μου, τον κυνηγάω, μου φεύγει, πάει σε άλλες περιοχές», είπε λίγο μετά.

     

    Στην ερώτηση τι θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε αν δεν υπήρχε κορονοϊός, η απάντησή του χαρακτηριστική: «Θα πετούσα το κινητό μου σε μια λίμνη και δεν θα το ψάρευα ποτέ», είπε, εξηγώντας ότι χτυπάει συνέχεια. Επίσης είπε στα παιδιά ότι έχει επιλέξει να έχει το ίδιο νούμερο εδώ και 32 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι ξέρουν πολλοί τον αριθμό του (και ότι είχε κινητό προτού φτιαχτούν τα κινητά…)

     

    Ως προς τι θα του μείνει απ’ όλο αυτό; «Είναι η σχέση με τον Σωτήρη τον Τσιόδρα».

     

    Επίσης δήλωσε ΑΕΚτζής. Έρχονται βλέπετε και εκλογές…

  • O Αλέξης Τσίπρας... τηλεφωνιέται με τον Γιώργο Παπανδρέου;

    Τυπικά, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. Τυπικά. Διότι εμφανίζεται πλέον να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς με την ιδιότητα του πρώην Πρωθυπουργού, του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και αρχηγού του εν υπνώσει ΚΙΔΗΣΟ.

     

    Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι πλέον φαίνεται σαν να τα έχουν βρει οι δυό τους —η Φώφη άραγε τι κάνει με έναν (τυπικά) βουλευτή της που φλερτάρει ανοιχτά με τον αρχηγό άλλου κόμματος;

     

    Διότι αυτό γράφει ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», που μιλά για επιβεβαιωμένη προσέγγιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπανδρέου και για τακτική, μάλιστα, απευθείας επικοινωνία (τηλεφωνικά; με SMS; με φατσούλες και gifάκια στο messenger;):

     

    Από πολλές πλευρές επιβεβαιώνεται πλέον ότι οι δυο τους έχουν αποκαταστήσει απευθείας επικοινωνία, συνομιλούν τακτικά και σχεδιάζουν να συγκροτήσουν αντινεοδημοκρατικό («προοδευτικό» το χαρακτήρισε προσφάτως ο Γιώργος Παπανδρέου) μέτωπο. Οσο απαξιωμένος και αν είναι ο άλλοτε πρωθυπουργός, η ιστορικότητα του ονόματος που φέρει επηρεάζει έναν μικρό κύκλο ψηφοφόρων, αλλά κυρίως συντηρεί ακόμη τον μύθο της «αλλαγής», στον οποίο εμφανώς πια επενδύει ο κ. Τσίπρας. Οι πρώτες αντιδράσεις στις αναφορές του κ. Παπανδρέου για «προοδευτικό μέτωπο» είχαν όντως απαξιωτικό χαρακτήρα, αλλά μάλλον όσοι τις αντιμετώπισαν έτσι αγνοούν ότι πηγάζουν από τις παραδόσεις του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Πολλές φορές στις τέσσερις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης ιδέες όπως αυτές της «δημοκρατικής συμπαράταξης» ή του «προοδευτικού μετώπου» χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς και απέδωσαν αποτελέσματα, ιδιαιτέρως σε περιόδους μεταβατικές και σε χρόνους κατά τους οποίους επικράτησαν αναλογικότερα εκλογικά συστήματα. Ως γνωστόν, οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Για την ιστορία, αναφέρουμε πόσο δυσκόλεψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1989 το αναλογικότερο εκλογικό σύστημα που είχε επιβάλει τότε ο πολλαπλώς πιεζόμενος και δικαστικά καταδιωκόμενος Ανδρέας Παπανδρέου. Χρειάστηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και δύο συμμαχικές κυβερνήσεις προκειμένου να επικρατήσει με ισχνή πλειοψηφία την άνοιξη του 1990 ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού.

     

    ΥΓ. Πάντως, όταν ρωτήθηκαν για το θέμα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου απάντησαν: «για κατασκευασμένες ειδήσεις δεν υπάρχουν σχόλια. Ρωτήστε τους κατασκευαστές».
    Προσέθεσαν ωστόσο: «Ουδείς, πάντως, ό,τι γράψει και ό,τι πει, θα αποδομήσει τον πολιτικό λόγο του Γιώργου Παπανδρέου. Με την ευκαιρία, ουδείς θα του υποδείξει, επιβάλει ή θα του υπαγορεύσει με ποιον θα μιλάει». Αρα; Μιλάει με τον κ. Τσίπρα και δεν σας πέφτει λόγος;

  • Ο Αδωνις, το click away και η... διάψευση Πέτσα

    Είναι γνωστό ότι στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ πρέπει να υπάρχει ένας υπουργός —λογικά πάει με το job description και αναφέρεται στο μπλε ντοσιέ που τους έχει δώσει ο Πρωθυπουργός: Σάββατο ή Κυριακή βγαίνεις στον Αυτιά.

     

    Το Σάββατο λοιπόν, ποδαρικό στον νέο χρόνο και στις υπουργικές παρουσίες στην εκπομπή «Καλημέρα» έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος, μεταξύ άλλων, όχι μόνο θριαμβολόγησε για την επιτυχία του «click away» —και δικαίως, αφού έσωσε μέρος του εμπορίου— αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

     

    Είπε βέβαια ο άνθρωπος και ότι υπάρχει ο κίνδυνος του τρίτου κύματος, ότι η βασική στρατηγική υπακούει στην ανάγκη ελέγχου της πανδημίας και της προστασίας της δημόσιας υγείας και ζήτησε να μη χαθεί ό,τι κερδήθηκε ως τώρα, αλλά αυτό που τελικά έμεινε είναι ότι ο Αδωνις προανήγγειλε άνοιγμα του λιανεμπορίου —καταραμένη επικοινωνία της στιγμής.

    Αυτά τα είπε λίγο πριν τις 9 π.μ. της 2ας Ιανουαρίου. Στις 11 π.μ. της ίδιας ημέρας όμως  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα εντελώς αντίθετα: κατάργηση του «click away» και κλείσιμο για τουλάχιστον μια εβδομάδα και των όποιων δραστηριοτήτων επιτρέπονταν (κομμωτήρια, νυχάδικα κλπ).

     

    Έτσι, τι να κάνει και αυτός, λίγο μετά τους πανηγυρικούς για το εμπόριο, είπε ότι έρχεται τρίτο κύμα και καλώς κλείνουν ξανά όλα…

    ΥΓ. Σε νεότερη τηλεοπτική εμφάνισή του, αυτή τη φορά στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ήταν ενήμερος για την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των καταστημάτων και γι’ αυτό μιλούσε για το τρίτο κύμα. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το ήξερε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν το έλεγε.

     

    «Ηξερα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά. Δεν γινόταν να το ανακοινώσουμε νωρίτερα γιατί θα έβγαιναν όλοι στους δρόμους. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Τα έχουμε πάει πολύ καλά σε πρωτοφανείς συνθήκες», είπε, μεταξύ άλλων.




text
  • Επρεπε να αφήσουν τη Ζωή να κάνει ένα encore πριν την ψηφοφορία


    28 Μαρτίου 2024, 22:23