427
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Τα όσα είπε στα κανάλια, ελβετικά και ελληνικά, δημιουργούν προβληματισμό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γλώτταν μη προτρεχέτω της διανοίας

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 24 Οκτωβρίου 2019, 15:38
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Τα όσα είπε στα κανάλια, ελβετικά και ελληνικά, δημιουργούν προβληματισμό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γλώτταν μη προτρεχέτω της διανοίας

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 24 Οκτωβρίου 2019, 15:38

Ως γνώστης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ο Αδωνις προφανώς γνωρίζει τον Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. «Γλώτταν μη προτρεχέτω της διανοίας» είχε πει ο Σπαρτιάτης, αλλά προφανώς όταν ο Χίλωνας έδινε τις συμβουλές του δεν υπήρχαν ούτε ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης ούτε προανακριτικές επιτροπές για την Novartis. Η γλώττα λοιπόν του Αδώνιδος προέτρεξε δις της διανοίας του αυτή την εβδομάδα: μία όταν είπε στην ελβετική τηλεόραση ότι εταιρείες σαν την Novartis «μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς» και, δεύτερη, μετά από τρεις ημέρες, όταν ερμήνευσε την δήλωση αυτή με το ανεκδιήγητο «εννοούσα ότι μπορεί να χρηματίστηκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Πολάκης».

«Απομόνωσαν ένα κομμάτι της συνέντευξης μου στην ελβετική τηλεόραση για να το διαστρεβλώσουν» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία τα γριφώδη λόγια του στην ελβετή δημοσιογράφο.

Δεν αντιλέγω, πλην αυτή θα μπορούσε να είναι δικαιολογία για έναν πρωτάρη της τηλεοπτικής πολιτικής επικοινωνίας, όχι όμως για τον Αδωνι Γεωργιάδη που έχει είκοσι χρόνων βαρέα και ανθυγιεινά στο επάγγελμα.

Και αν αποδεχτούμε ότι του ξέφυγε η πρώτη δήλωση ή ότι είπε μια γενικότητα δίχως να υπολογίσει σωστά τις παρενέργειες της, η δεύτερη περί πιθανής δωροδοκίας Τσίπρα και Πολάκη πούθε και για ποιον λόγο προέκυψε; Οσες απαντήσεις κι αν υπάρχουν, ένα είναι σίγουρο: ήταν προϊόν βαθύτατης και ενδελεχούς σκέψης του Αδώνιδος.

Οπότε εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αποφάσισε μήπως η ΝΔ ότι κακώς δεν παρέπεμψε τον Αλέξη Τσίπρα για την συνωμοσία της Novartis; Μήπως εσχάτως προέκυψαν στοιχεία που επιβαρύνουν τον πρώην Πρωθυπουργό και τον σφακιανό αναπληρωτή υπουργό του, στοιχεία που δεν υπήρχαν όταν το ζήτημα περιορίστηκε μόνο στον Παπαγγελόπουλο; Αποφάσισε μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η σκληρή πόλωση σε αυτό το θέμα ευνοεί πολιτικά την ΝΔ και την κυβέρνηση του; Θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι η στοχοποίηση του ίδιου του Τσίπρα δεν τον ηρωοποιεί στα μάτια των οπαδών του όπως έλεγαν μέχρι πρόσφατα, αλλά ότι του κάνει πολιτική ζημιά; Επέλεξε τέλος πάντων ο Κυριάκος να δώσει την τελειωτική του μάχη με τον Αλέξη στο γήπεδο της σκευωρίας της Novartis, οπότε έβαλε τον πρώην αντιπρόεδρο του να μιλήσει ευθέως για δωροδοκία Τσίπρα και Πολάκη;

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, θα διαφωνήσω σφόδρα μεν, αλλά θα καταλάβω τις δηλώσεις Γεωργιάδη. Αν όμως δεν ισχύουν όλα ή κάποια απ’ αυτά και ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε τις δηλώσεις αυτές από μόνος του (για λόγους που μόνο ο ίδιος δικαιούται να προσπαθήσει να εξηγήσει) σέρνοντας ολόκληρη την κυβέρνηση σε έναν κατήφορο πόλωσης και πολιτικού εκχυδαϊσμού, τότε να με συμπαθάς κουμπάρε, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον Αδωνι. (Δικαιολογίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ίδια και χειρότερα, απλώς είναι μη αποδεκτές.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News