581
«Οσο επιλέγουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι» είπε για τους πολιτικούς του αντιπάλους στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός | INTIMEnews

Αποπομπή Αδωνι ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – «Μόνο αυτοί θα μας κουνάνε το δάχτυλο;» επιμένει ο υπουργός

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 11:04
«Οσο επιλέγουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι» είπε για τους πολιτικούς του αντιπάλους στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός
|INTIMEnews

Αποπομπή Αδωνι ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – «Μόνο αυτοί θα μας κουνάνε το δάχτυλο;» επιμένει ο υπουργός

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 11:04

Την αποπομπή του Αδωνι Γεωργιάδη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του  υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρείες.

«Μπορεί να χρηματίστηκε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων», ήταν η δήλωση-βόμβα του αντιπροέδρου της ΝΔ τo μεσημέρι της Τετάρτης από το περιστύλιο της Βουλής, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας αργότερα, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να σημειώσει πως αν είχε στοιχεία θα πήγαινε στον εισαγγελέα,  υπενθύμισε ότι τα ίδια είχε πει και πέρυσι, μέσα στη Βουλή όταν ψηφίστηκε η αλλαγή τιμολόγησης των φαρμάκων, ενώ εξήγησε γιατί προέβη στην επίμαχη δήλωση:  «Οταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης μπορούν να λένε ασταμάτητα τις χυδαιότητες ότι δήθεν δίκες μου αποφάσεις ή άλλων  ευνόησαν την εταιρεία και άρα  είμαστε  διεφθαρμένοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησα να τους δείξω ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει εναντίον τους», είπε.

«Αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι τα πήραμε, εγώ δεν μπορώ; Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;» διερωτήθηκε σε νέα του παρέμβαση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες και δεν έβγαλαν τις τιμές γιατί θα έβλεπε ο λαός πόσο μεγάλες ήταν οι αυξήσεις».

«Εγώ θα είμαι στα μανταλάκια με το “άκουσα” και το “πιστεύω” και εκείνος δε θα ελεγχθεί;» παρατήρησε και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλαν τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή με τους ψευδομάρτυρες» οπότε τώρα θα πρέπει «να είναι έτοιμοι να τα υποστούν όλα».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα έχει το θάρρος ο Πρωθυπουργός να τον αποπέμψει;

«Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι. Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του. Ισως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί», σχολίασαν δηκτικά πηγές της Κουμουνδούρου.

Εκφράζοντας πάντως την ένστασή του στην πολιτική πρακτική, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το σωστό είναι κανένας να μην κάνει εικασίες για κανέναν και κανένας να μην αμφισβητεί την αθωότητα κανένα», αλλά «όσο επιλέγουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει αξιοπρεπής πολιτικός, ώστε να «αντιμετωπίζεται έτσι», κατηγορώντας τον ίδιο και το κόμμα του ότι γνώριζαν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση Novartis.

Για να τεκμηριώσει μάλιστα τον ισχυρισμό του αυτό, επικαλέστηκε την αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Σπύρου Λάππα μόλις ακούστηκαν τα ονόματα των μαρτύρων κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης – αντίδραση από την οποία, όπως είπε ο υπουργός, προέκυψε σαφώς ότι στον  ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την ιδιότητά τους.

Ερωτηθείς, πάντως, αν θα γίνει προκαταρκτική για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή ότι, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει βάσει των πραγματικών αποκαλύψεων που θα γίνουν μέσα από την επιτροπή».

«Καταστροφέας της Ελλάδας ο Τσίπρας»

Σκληρή ήταν επίθεση που εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά του Αλέξη Τσίπρα και μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Οpen.

«Εχει ο Τσίπρας μεγάλο μίσος εναντίον μου, δεν με ενοχλεί, τον μισώ εξίσου και τον σιχαίνομαι περισσότερο, τον θεωρώ μεγάλο καταστροφέα της Ελλάδος, δεν τρέφω καμία εκτίμηση γι αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά (δείτε πάντω το βίντεο της δήλωσής του).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...