362
Ο Αλ. Τσίπρας βγαίνοντας από το Μαξίμου για να μας διαβεβαιώσει ότι είμαστε ασφαλείς... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Ενας ήρωας με παντούφλες

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 18 Ιουνίου 2019, 20:05
Ο Αλ. Τσίπρας βγαίνοντας από το Μαξίμου για να μας διαβεβαιώσει ότι είμαστε ασφαλείς...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Ενας ήρωας με παντούφλες

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 18 Ιουνίου 2019, 20:05

Ας υποθέσουμε ότι πράγματι, υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ας υποθέσουμε ότι είναι ο Ερντογάν αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί και να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο.

Ας υποθέσουμε ότι έχει και σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα ενός θερμού επεισοδίου, κάτι που είναι βασική προϋπόθεση για ένα τέτοιο βήμα.

Ας υποθέσουμε ότι είναι και έτοιμος να ανατρέψει την γεωπολιτική ισορροπία των τελευταίων δεκαετιών, να γυρίσει την πλάτη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, αντί των αμερικανικών βομβαρδιστικών F-35, στα οποία είναι και συμπαραγωγός χώρα η Τουρκία.

Ας υποθέσουμε ότι οι Κύπριοι πολιτικοί είναι άφρονες και επιπόλαιοι, σε αντίθεση με τους δικούς μας και αντί να συνεδριάζουν υπουργικά και κυβερνητικά συμβούλια ταυτόχρονα με τα δικά μας, κάποιοι από τους αρμόδιους υπουργούς στην Λευκωσία παρακολουθούσαν συναυλία της Ελένης Φουρέιρα και φωτογραφίζονταν μαζί της.

Ας υποθέσουμε και ότι ο έλληνας υπουργός Αμυνας σκοπίμως και όχι από ανεμελιά και απερισκεψία, σε μία ένδειξη αξιοσημείωτης ψυχραιμίας προτιμούσε λίγες ώρες αργότερα να απολαύσει τα ψαράκια του με την παρέα του σε ταβέρνα του Σχοινιά, αντί να παρακολουθεί κάθε τουρκική κίνηση στα μόνιτορ που έχει στο γραφείο του και μέσω όλων των πιθανών δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει πράγματι θέμα τουρκικής απειλής και κλιμάκωσης με απρόβλεπτες εξελίξεις και επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια.

Ας υποθέσουμε και ότι μία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με αυτήν τη σύνθεση και τον συγκεκριμένο επικεφαλής δεν είναι μία επικοινωνιακού τύπου κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά κάτι σοβαρότερο.

Και ότι δεν πρόκειται για μία παραλλαγή της κρίσιμης εκείνης σύσκεψης της 23ης Ιουλίου 2018, με θέμα την ώρα πτήσεων των Canadair.

Ας υποθέσουμε, εν πάση περιπτώσει, ότι με αυτήν την σύνθεση και τον σημερινό του επικεφαλής, το ΚΥΣΕΑ καλείται να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις.

Και ότι οι Ελληνες αισθάνονται μία απειλή για την ασφάλειά τους, έστω και αν δεν πολυφαίνεται.

Και ας αναρωτηθούμε τι μπορεί να σκέφτονται οι Ελληνες όταν ακούν τον Αλέξη Τσίπρα να λέει δύο φορές σε μία ασυνήθιστη δήλωση, έπειτα από μία ασυνήθιστη συνεδρίαση: «Ολες οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες είναι –και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται– απόλυτα ασφαλείς».

Τίθεται λοιπόν μοιραία το ερώτημα: αισθάνονται οι Ελληνες ασφαλείς όταν τους διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News