547
Ο Χέφνερ το 2002 αγκαλιά με μια ακόμα αιθέρια ύπαρξη | REUTERS/File Photo

Χιου, ένας δίκαιος πορνόγερος

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 2 Οκτωβρίου 2017, 08:00
Ο Χέφνερ το 2002 αγκαλιά με μια ακόμα αιθέρια ύπαρξη
|REUTERS/File Photo

Χιου, ένας δίκαιος πορνόγερος

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 2 Οκτωβρίου 2017, 08:00

Ο Χιου Χέφνερ ισχυριζόταν ότι έχει πάει με 1.000 γυναίκες. Γκομενάκιας και μπήχτης απ’ τους λίγους, τον ζήλεψε και τον θαύμασε ο μισός ανδρικός πληθυσμός, μικροί και μεγάλοι, εύποροι και φτωχαδάκια, μικροαστοί και προλετάριοι. Η εμβληματικά ιστορική φράση του «η ζωή είναι μικρή για να ζεις τα όνειρο κάποιου άλλου», δεν αποκλείεται να ενέπνευσε εκατοντάδες εφήβους, που πάνω στην έκρηξη της τεστοστερόνης τους άλλαξαν νοοτροπία και στάση ζωής για να ακολουθήσουν το μοντέλο του αρσενικού επιβήτορα, που έμεινε επιβήτορας ως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Είναι γοητευτικοί οι αμετανόητοι πλεϊμπόι , κακά τα ψέματα. Ιδίως στη νεότητά τους, εκεί είναι ακαταμάχητοι. Κάποτε όμως η νεότητα θα παρέλθει, η τεστοστερόνη θα εξατμιστεί και ο επιβήτορας θα γίνει μορμολύκειο. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, θα γίνει ένα ξεμωραμένο μορμολύκειο, που χάνει τη μπάλα με τις γυναίκες και καταντά θλιβερό αξιοθέατο. Μια ξεθωριασμένη ανάμνηση του πλεϊμπόι που ήταν κάποτε. Κι εδώ φαίνεται ότι ο Χέφνερ έκανε την έκπληξη. Γέρασε χωρίς να ξεκουτιάνει.

Το πόσο καθαρό μυαλό είχε, το καταλάβαμε μετά τον θάνατό του. Πέθανε ο πιο εμβληματικός γυναικάς του κόσμου και μάθαμε ότι τα 43 εκατ. δολάρια της περιουσίας του θα μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά του, στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και σε ιδρύματα. Με άλλα λόγια ο κουνελάκιας πορνόγερος, με τις εκατοντάδες κατακτήσεις, τις τρεις κάθε φορά συνοδούς και την κατά 60 χρόνια νεώτερη σύζυγο του Κρίσταλ Χάρις, άφησε μια διαθήκη σαν τις διαθήκες των κοινών θνητών. Σαν τον μικροαστό που αφήνει το διαμερισματάκι εξ’ αδιαιρέτου στα παιδάκια του. Ελεος δηλαδή, σε τι κόσμο ζούμε; Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε φροντίσει να υπογράψει και προγαμιαίο συμβόλαιο με τη νεαρή σύζυγο που τα ρύθμιζε όλα και έβαζε στοπ στις διεκδικήσεις της.

Κι αυτή δεν θα μείνει παραπονεμένη βέβαια. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν ότι δεν της άφησε τίποτα. Οχι! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, της αφήνει ένα σπίτι επτά εκατ. ενώ άλλα πέντε εκατομμύρια που θα της δοθούν εν καιρώ. Δίκαια πράγματα. Και βέβαια, η χήρα, ως το τελευταίο «κουνελάκι» της συλλογής του 91χρονου, μπορεί κάλλιστα να γράψει κι ένα βιβλίο στο πόδι για τις τελευταίες μέρες με τον Χιου, να το μοσχοπουλήσει και να βγάλει και μερικά εκατομμύρια ακόμα.

Η μεταπολεμική ιστορία, του δυτικού τουλάχιστον κόσμου, βρίθει σκανδάλων, διαζυγίων και χαμένων περιουσιών. Μυθικά ποσά και αβυσσαλέες αποζημιώσεις, θηριώδεις κληρονομιές και εκκωφαντικά διαζύγια μονοπωλούν κατά καιρούς τα μέσα ενημέρωσης. Βλέπεις πλούσιους και διάσημους κάθε λογής να αφήνουν ασαφείς μεταθανάτιες οδηγίες, απροσδιόριστες επιθυμίες και αμφισβητούμενες διαθήκες. Απ’ τον Νέλσον Μαντέλα μέχρι τον Τζέιμς Μπράουν, και από τον Χάουαρντ Μάρσαλ (της Ανν Νικολ Σμιθ) μέχρι τον Χάουαρντ Χιουζ. Γενικά, όπου υπάρχουν λεφτά και γυναίκες, υπάρχουν και διεκδικήσεις. Ειδικά ο πλούσιος ηλικιωμένος με νεαρή γυναίκα και παιδιά από προηγούμενο γάμο είναι σφραγίδα προβληματικής κληρονομιάς και υπόσχεση αιματηρών απαιτήσεων.

Κι όμως, ο Χιου τα είχε 400 και κάτι παραπάνω. Ο Πορφύριο Ρουμπιρόζα στα πενήντα του υπέφερε από ζήλια και παραφύλαγε την τελευταία του νεαρή γυναίκα, την Οντίλ Ροντέν. Ο Χιου στα ενενήντα του είχε αγκαζάρει την τριαντάρα σύζυγο του, έχοντας κάνει καλούς λογαριασμούς. Οι γκόμενες, γκόμενες, τα παιδιά, παιδιά και η διαθήκη κρυστάλλινη. Μιλάμε για τέρας ορθολογισμού.

Χιου Χεφνερ, κύριος ήρθε και κύριος έφυγε.

ΥΓ. Ετσι έχουν τα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφτηκε το άρθρο, φίλε αναγνώστη. Τώρα, αν βγει κανένα εξώγαμο, καμία ξεχασμένη πρώην με παιδί, καμία ξαδέρφη ή κανένας μπάτλερ με διεκδικήσεις, δεν είμαι και μέντιουμ να το ξέρω!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News