498
Ο Πιρς και η Κίλι. Κι όμως στο Χόλιγουντ υπάρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια... | John Sciulli/ Getty Images for MOCA/ Ideal Images

Ο Τζέιμς Μποντ είναι παντρεμένος μ’ αυτή;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 30 Σεπτεμβρίου 2017, 07:30
Ο Πιρς και η Κίλι. Κι όμως στο Χόλιγουντ υπάρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια...
|John Sciulli/ Getty Images for MOCA/ Ideal Images

Ο Τζέιμς Μποντ είναι παντρεμένος μ’ αυτή;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 30 Σεπτεμβρίου 2017, 07:30

«Σιγά να μην είναι μ’ αυτή». Υποπτεύομαι ότι θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα σκέφτηκαν πολλοί βλέποντας τη γυναίκα του Πιρς Μπρόσναν. «Μπάζο» είναι η λέξη που πιθανότατα θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι για να την περιγράψουν. Και βέβαια, οι casting directors δεν θα την διάλεγαν ποτέ για να παίξει τη γυναίκα ενός πρωταγωνιστή, όπως ο Τζέιμς Μποντ (εκτός αν γυριζόταν η παρωδία του). Ούτε για σερβιτόρα στο εστιατόριο που δειπνεί δεν θα την έπαιρναν.

Κι όμως, η ζωή γράφει τα πιο ενδιαφέροντα σενάρια και τις ρομαντικότερες ιστορίες. Η Κίλι (Keely Shaye Smith), αυτή η γλυκιά ευτραφής 53χρονη κυρία που μοιάζει με τη μαμά ή με μια θεία μας, είναι η  γυναίκα του Πιρς Μπροσναν. Όχι ένα-δυο, δεκαέξι ολόκληρα χρόνια. Σ’ ένα Χόλιγουντ όπου τα διαζύγια δίνουν και παίρνουν και δεν στεριώνει γάμος πάνω από πέντε χρόνια, εκείνοι είναι μαζί σχεδόν δυο δεκαετίες. Το πιο περίεργο; Μοιάζουν ευτυχισμένοι, δεμένοι, προσγειωμένοι, μοιάζουν ανθρώπινοι. Και πριν από λίγες μέρες, που ήταν τα γενέθλια της Κίλι, ο Μπρόσναν ανέβασε στο instagram ένα κολάζ φωτογραφιών γράφοντας: «Χρόνια πολλά αγαπημένη μου Κίλι… είσαι ο κόσμος μου».

Δεν είναι μόνο ότι ο Μπρόσναν έχει ενσαρκώσει τον πιο γοητευτικό πράκτορα του κινηματογράφου και ότι, έστω και υποσυνείδητα, ταυτίζουμε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των ρόλων με τον ίδιο. Αρκεί που βλέπεις έναν σούπερ επιτυχημένο χολιγουντιανό σταρ για να τον φανταστείς να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση σε κάποιο κόκκινο χαλί μ’ ένα ξανθό μοντέλο της Βικτόρια Σίκρετ που γνώρισε πέρσι. Όχι το 2001, τη χρονιά που παντρεύτηκε την Κίλι. Η οποία, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, τον βοήθησε να ξεπεράσει τον πρόωρο χαμό της πρώτης του γυναίκας από καρκίνο: «Αγαπώ τη ζωτικότητά της, το πάθος της. Έχει μια απίστευτη δύναμη, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσα να ζήσω. Όταν με κοιτάζει, νιώθω αδύναμος» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Στερεότυπα θα μου πείτε, και κακώς που τ’ αφήνουμε να οδηγούν τη σκέψη μας, αλλά ποιος μπορεί ν’ αρνηθεί ότι δεν παρασέρνεται απ’ αυτά έστω και λίγο; Ευτυχώς η ζωή δημιουργεί ανατροπές στη συμβατική σκέψη μας, χρησιμοποιώντας την απλότητα της ουσίας. Ναι, εδώ μιλάμε για μια κανονική σχέση αγάπης και αφοσίωσης. Και τα λόγια του Μπρόσναν δείχνουν ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και υπευθυνότητα. Μπορεί να είναι κομμάτι του υπέρλαμπρου κόσμου του θεάματος και της απατηλής λάμψης που δημιουργεί, αλλά η στάση του φανερώνει ότι δεν τον νοιάζει μία η επιβεβαίωση και η επίδειξη.

Στον αντίποδα, είναι ο Τραμπ. Αυτό που ζει με την trophy wife γυναίκα του, η οποία προφανώς κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει το χρόνο να την αγγίξει και να παραμείνει αενάως καλλονή, είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που ζουν ο Μπρόσναν και η Κίλι. Μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους, με αντίθετες αρχές και ιδανικά. Στην ερώτηση όμως ποιο απ’ τα δυο ζευγάρια είναι ευτυχισμένο, ξέρεις την απάντηση.

Κοντολογίς, ο Πιρς και η σχέση του μας μαθαίνουν ότι η οικογενειακή ευτυχία δεν είναι οι ψεύτικοι εντυπωσιασμοί και οι κίβδηλες φαντασμαγορίες, αλλά τα γυαλιά που φοράμε και ψάχνουμε να τα βρούμε.

Υ.Γ.: Και ναι, αυτό μπορεί να συμβεί και στο Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...