1357
H Κάρλα Μπρούνι τρελοκόριτσο στα 50 της. Πάντα με μια κιθάρα στο χέρι | Facebook/CarlaBruni

Θα άκουγες την Κάρλα Μπρούνι να τραγουδά;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 2 Οκτωβρίου 2017, 07:38
H Κάρλα Μπρούνι τρελοκόριτσο στα 50 της. Πάντα με μια κιθάρα στο χέρι
|Facebook/CarlaBruni

Θα άκουγες την Κάρλα Μπρούνι να τραγουδά;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 2 Οκτωβρίου 2017, 07:38

«Η Κάρλα Μπρούνι (πλήρες όνομα: Κάρλα Τζιλμπέρτα Μπρούνι Τεντέσκι, γεννηθείσα στις 23 Δεκεμβρίου 1967), είναι ιταλο-γαλλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πρώην μοντέλο. Είναι σύζυγος του τέως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί».

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί, σε ένα λήμμα εγκυκλοπαίδειας, αυτή η γυναίκα. Αυτό που κανένα γραπτό δεν μπορεί να αποδώσει, εστιάζεται στο τι πραγματικά είναι αυτή η γυναίκα. Αλλά πώς μου ήρθε να γράψω για την Κάρλα;

Η Μπρούνι ξεκινάει την παγκόσμια μουσική της περιοδεία, επιλέγοντας για πρώτο σταθμό τη χώρα μας. Θα πατήσει το φινετσάτο ποδαράκι της στην Αθήνα τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου, δίνοντας -για πρώτη φορά- δύο συναυλίες στο Παλλάς, κουβαλώντας «French Touch» και ερμηνεύοντας τραγούδια κυρίως από το νέο της άλμπουμ, αλλά και παλαιότερες επιτυχίες της. Μάλιστα, θα συνοδεύεται από τον σύζυγό της, Νικολά Σαρκοζί και τα δύο παιδιά της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η επιλογή της Αθήνας για το ξεκίνημα της περιοδείας της δεν είναι καθόλου τυχαία γιατί η ίδια είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και αποφάσισε να κάνει την πρεμιέρα της μουσικής δουλειάς της με το “French Touch”, στην Ελλάδα. Ακολουθούν οι Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και θα συνεχίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική».

«French Touch» είναι ο τίτλος του νέου της άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2017 και περιέχει μια συλλογή διασκευή γνωστών τραγουδιών στα Αγγλικά. Την παραγωγή αυτής της δισκογραφικής δουλειάς έχει κάνει ο παραγωγός, συνθέτης και μουσικός, Ντέιβιντ Φόστερ. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που έχει κάνει το ίδιο για τους Τσάκα Καν, Αντρέα Μποτσέλι, Μάικλ Τζάκσον και ο σχετικός κατάλογος μοιάζει να μην έχει τέλος για αυτόν τον θρύλο της μουσικής. Τo πρώτο single από τον δίσκο της είναι το «Enjoy the Silence», το κλασικό τραγούδι των Depeche Mode, του μακρινού -πια- 1990.

Η Κάρλα Μπρούνι, από την πλευρά της, περιγράφει αυτά τα τραγούδια «όπως θα τα ακούγαμε ένα ήσυχο βράδυ, μερικές γλυκές στιγμές. Αυτό είναι το όνειρό μου. Οτι οι άνθρωποι θα ακούσουν τη μουσική μου όταν χαλαρώνουν και ερωτεύονται».

Αυτή ήταν η ζωή της: πάρτι, αγκαλιές, τσιγάρα, δυνατή μουσική (flickr)
Αυτή ήταν η ζωή της: πάρτι, αγκαλιές, τσιγάρα, δυνατή μουσική (flickr)

Ποιος θα το έλεγε ότι όλα αυτά θα τα δήλωνε η Μπρούνι. Εκείνη η οποία ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, γνώρισε ενδιαφέροντες ανθρώπους, πρωταγωνίστησε στα fashion shows παγκοσμίου φήμης σχεδιαστών και στη ζωή ισχυρών ανδρών. Η ίδια που έζησε τη ζωή της στο κόκκινο και σε ατελείωτες κραιπάλες -και καλά έκανε- θα έφτανε η στιγμή που θα αφιερωνόταν σε κάτι που έχει ησυχία, γλυκύτητα, χαλάρωση και συναίσθημα. Σταυροκοπιόμαστε… Οταν είχε έρθει για πρώτη φορά στη χώρα μας, το 1993, είχε παραμιλήσει το Σύμπαν, είχαν ραγίσει τα πεζοδρόμια στο διάβα της – και ας μην το κάνω πιο λαϊκό, το καταλάβατε, άρεσε τρελά. Τότε, ο σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος την προσκάλεσε εδώ για να πρωταγωνιστήσει στο video clip του τραγουδιού «Passion fashion το οποίο «ερμήνευσε» ο ίδιος.

https://www.youtube.com/watch?v=qMyxTh1xqm4

Μεγάλες στιγμές, μην το συζητάμε. Ακόμα πιο μεγάλες στο πάρτι που είχε διοργανωθεί προς τιμήν της. Η Ελλάδα ανέπνεε μέσα στη φούσκα του lifestyle και των στρας και έβλεπε με κομμένη την ανάσα -όπως έγραφαν τα περιοδικά της εποχής- την Κάρλα με τα γατίσια μάτια και το κορμί βγαλμένο από την κόλαση. Ολα αυτά την ίδια εποχή κατά την οποία η Μπρούνι είχε χαρακτηριστεί ως αντροχωρίστρα, αφού είχε παρεισφρήσει, με τις θανατηφόρες αναλογίες της, στον γάμο Μικ Τζάγκερ-Τζέρι Χολ και κατάφερε να τους χωρίσει. Ο αρχηγός των Rolling Stones είχε πάθει παράκρουση και πολιτισμικό σοκ με την ιταλο-γαλλίδα και δεν σκέφτηκε και πολύ να εγκαταλείψει την -top model- σύζυγό του.

Ποιος θα το έλεγε ότι θα είχε τέτοια πορεία η Κάρλα. Η νταντά της, Τερέζα Μπέλο, έχει δηλώσει ότι η Μπρούνι ήταν «ένα μοναχικό, εσωστρεφές κοριτσάκι». Οι άνθρωποι αλλάζουν, όμως, όταν μεγαλώνουν και αυτό το ήσυχο κοριτσάκι μάλλον είχε τον διάολο μέσα της και, πια, εμφανιζόταν ως ένα άγριο party girl. Σε επίσης «άγρια» πάρτι, αυτά που τα βλέπεις σε ταινίες και θεωρείς ότι δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Σε αυτά, ξενύχτησε άπειρα βράδια κάνοντας παρέα σε άντρες από το Τορίνο, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι, έγινε κάποτε «αγαπημένο παιδί» της παρισινής Αριστεράς – αν και δήλωσε ότι ουδέποτε ψήφισε τη γαλλική Αριστερά. Οσο για την πολιτική, το πρώην μοντέλο και τραγουδίστρια δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου. «Για έμενα η πολιτική είναι ένας δύσκολος κόσμος. Δεν είναι η δουλειά μου και δεν θα γίνει ποτέ. Το βρίσκω γενναίο και θαυμάζω όσους ασχολούνται με την πολιτική, αλλά είναι σαν το μποξ. Δεν έχω την ψυχή για κάτι τέτοιο», έχει πει η ίδια.

Ναι, αλλά με πολιτικό, εν τέλει, έμπλεξε. Ο Νικολά Σαρκοζί βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας από τις 16 Μαΐου του 2007 ως τις 15 Μαΐου 2012 και η σχέση του με την Κάρλα και, τελικά, ο γάμος του βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Αρχισε να μπαίνει στη ζωή τού Σαρκοζί στο τέλος του 2007 και παντρεύτηκαν στο Παρίσι στις 2 Φεβρουαρίου 2008, με την Ιταλίδα να αποκτά τη γαλλική υπηκοότητα.

Η Κάρλα δίπλα στον γάλλο πρόεδρο, στην Ντάουνινγκ Στρι, στις 18 Ιουνίου 2010
Η Κάρλα δίπλα στον γάλλο πρόεδρο, στην Ντάουνινγκ Στριτ, στις 18 Ιουνίου 2010 (flickr)

Μάλιστα, για πρώτη φορά πρόεδρος της Γαλλίας παντρεύτηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στις 17 Μαΐου 2011, ανακοινώθηκε μάλιστα ότι ο Σαρκοζί και η Μπρούνι περίμεναν το πρώτο τους παιδί.

Οικογενειάρχης η ίδια γυναίκα που έζησε όλη αυτή τη ζωή; Η ερωμένη τόσων αντρών; Μάλιστα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της: «Είμαι μία γάτα, είμαι μία Ιταλίδα. Βαριέμαι αφόρητα τη μονογαμία. Είμαι πιστή… στον εαυτό μου!», για να εκθειάσει -πριν από τον γάμο της με τον Σαρκοζί- την πολυγαμία και την πολυανδρία.

Είπαμε, όμως, οι άνθρωποι αλλάζουν όταν μεγαλώνουν, άλλωστε δική της είναι η ζωή, ας την κάνει ό,τι θέλει. Επίσης, εάν δεν μπορεί να διαχειριστεί τη μονογαμία που επιβάλλει ο γάμος, ας γράψει ένα τραγούδι για να αποτυπώσει τα συναισθήματά της. Τόσες φορές το έχει κάνει. Η Κάρλα γράφει και ερμηνεύει τραγούδια από το 1997 με το πρώτο της άλμπουμ «Quelqu’un m’a dit» («Κάποιος μου είπε»), το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 – εδώ, η πλήρης δισκογραφία της.

Στην αγκαλιά (και στο κρεβάτι) του Ερικ Κλάπτον (flickr)
Στην αγκαλιά (και στο κρεβάτι) του Ερικ Κλάπτον (flickr)

Αυτή η πρώτη δισκογραφική της προσπάθεια έφθασε στην κορυφή των γαλλικών Album Chart, όπου παρέμεινε -για 34 εβδομάδες- στην πρώτη δεκάδα. Αυτό το όμορφο και μελαγχολικό τραγούδι μπορεί να το έχετε ακούσει στη θαυμάσια ταινία «(500) Μέρες με τη Σάμερ».

Εκτοτε -μέχρι αγγλικά ποιήματα είχε μελοποιήσει- έχει άλλες 4 ακόμη επιτυχημένες κυκλοφορίες οι οποίες πούλησαν πάνω από 3 εκατομμύρια άλμπουμ. Αραγε, για ποιον λόγο να αγοράσει κάποιος τον δίσκο της; Εχει καλή φωνούλα, με μια επίφαση γαλλικής μελαγχολίας που συχνάζει σε παρισινό μπιστρό και πίνει σοκολά, αλλά θα έψαχνες κάποιο cd της στη βιβλιοθήκη σου για να το ακούσεις, για να το «δέσεις» με αυτά που νιώθεις;

Προσωπικά όχι, αλλά ποιος είμαι εγώ μπροστά σε αυτά τα εκατομμύρια που θέλουν να την ακούν; Προσωπικά, προτιμώ να τη βλέπω, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε. Στα μάτια της ίσως αντικατοπτρίζεται εκείνη η καλή εποχή, της ευμάρειας, όπου όλα ήταν -επίπλαστα, βέβαια- υπέροχα. Η Κάρλα είναι για να φαίνεται, με όλα εκείνα τα οποία συνοδεύει και ίσως ξυπνούν το θυμικό πολλών ανθρώπων. Μια γυναίκα με μεγάλο παρελθόν, ενώ στο παρόν είναι το «πρόσωπο» στην καμπάνια του κορυφαίου οίκου κοσμημάτων Bvlgari. Είπαμε, η ζωή της είναι γεμάτη φώτα, γκλάμουρ, περιπέτειες.

Για όλα αυτά, λοιπόν, εάν τα καταφέρω, θα ήθελα να τη δω live, μια φορά. Για να δεχθώ κατά πρόσωπο την επιθετική σεξουαλικότητα που ακόμη εκπέμπει, να με φυσήξει ο αέρας της κακομαθημένης ντίβας και να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπέροχο ναρκισσισμό μιας τέτοιας γυναίκας. Και ίσως τότε να αγοράσω CD της και πιθανώς και να τη συγχωρέσω που πήγε και παντρεύτηκε τον Δεξιό που έγινε πρόεδρος της Γαλλίας.

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες στο «Παλλάς», τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Οι συναυλίες αυτές αποτελούν την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας της με τον αγγλόφωνο τίτλο «French Touch». Εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες της θα βρείτε στα Public.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...