495
Η Ευαγγελία Τσικρίκα (δεξιά) κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ | YouTube

«Εκτελέστε» την Τσικρίκα, τώρα

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 12 Σεπτεμβρίου 2016, 13:22
Η Ευαγγελία Τσικρίκα (δεξιά) κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ
|YouTube

«Εκτελέστε» την Τσικρίκα, τώρα

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 12 Σεπτεμβρίου 2016, 13:22

Χρειάστηκε να περάσει κάμποση ώρα μέχρι να συνέλθουν από το σοκ της απάντησης Τσίπρα στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα. Τα τρολ και οι στρατευμένοι στο twitter. Το μούδιασμα φαίνεται ήταν ισχυρό. Δεν το περίμεναν να συμβεί έτσι ξαφνικά, από μια ψύχραιμη, χαμηλόφωνη ρεπόρτερ. Ομως η επιχείρηση «character assassination» δεν άργησε να αρχίσει. Από τρολ ως υπουργοί, όλοι προσπάθησαν να σπιλώσουν με κάθε τρόπο και συχνά χυδαία τεχνάσματα τη δημοσιογράφο που τάραξε την ησυχία και τη δημοφιλία του Πρωθυπουργού.

Δεν ήταν η ερώτηση αυτή καθ’ αυτή που εξέθεσε τον Πρωθυπουργό. Δεν ήταν το γεγονός ότι η δημοσιογράφος του Alpha υπήρξε συγκεντρωμένη, συγκροτημένη, ψύχραιμη, με προσωπικές αναφορές και ανάδειξη του συνολικού προβλήματος όπως το ζει στον χώρο της. Δεν ήταν καν το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κατέφυγε ξανά σε ψέματα ή έκοψε δρόμο για να πάει τη συζήτηση εκεί που ήθελε. Ηταν ο τόνος του, ο εκνευρισμός, το ανασηκωμένο φρύδι, η έκφραση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Το σηκωμένο χέρι, το ρυτιδιασμένο μέτωπο όταν δεν της επέτρεψε να τον διακόψει, τη στιγμή που αυτή απλώς ψέλλισε ένα «προφανώς».

Ακόμη και όσοι δεν ήξεραν κάτι άρχισαν να υποψιάζονται. Η δημοσιογράφος έκανε την ερώτησή της, κατεγράφη, έγινε το πρόσωπο και η φωνή των χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης που απειλούνται με την ανεργία. Χωρίς να έχουν πρόσχαρους «πρεσβευτές» υπεράσπισής τους, δημόσιες περσόνες στο πλευρό τους.  Μερικές ώρες αργότερα, η Ευαγγελία Τσικρίκα έπρεπε να γίνει πολλά περισσότερα. Να «δολοφονηθεί». Να σπιλωθεί να μην είναι μια από εμάς, τους υπόλοιπους πολίτες αλλά μέρος της άλλης όχθης, των κακών που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Αλλά αυτό είναι το μυστικό, αυτό κάνουν στην περίπτωση της Ευαγγελίας: Η αλήθεια είναι μισή, το στρεβλό είναι το κυρίαρχο. Φτύνουν στο Twitter κατασκευές, μισές αλήθειες και προσπαθούν να σπιλώσουν την Τσικρίκα

Δολοφονία χαρακτήρων. Αγαπημένη απασχόληση επικοινωνιακών επιτελείων. Ξεφτέρια οι Αμερικάνοι σε αυτό – οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που «έχωσαν» στην ομιλία του την περίφημη φράση από το «House of Cards», «είμαι κάθε λέξη του Συντάγματος», ενδεχομένως  είδαν και τα επεισόδια με τις επικές δολοφονίες χαρακτήρων.

Πού έχει δουλέψει, ποια αφεντικά είχε, πόσα λεφτά έχει πάρει, που συχνάζει, με ποιους πολιτικούς έχει φωτογραφηθεί. Δαιμονοποιώντας το δικαίωμα στην εργασία και χρησιμοποιώντας στρεβλά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι παραδοσιακά κάποτε φωτογραφίζονται με πολιτικούς στους οποίους κάνουν συνέντευξη. Αλλά αυτό είναι το μυστικό, αυτό κάνουν στην περίπτωση της Ευαγγελίας: Η αλήθεια είναι μισή, το στρεβλό είναι το κυρίαρχο.

Φτύνουν στο Twitter κατασκευές, μισές αλήθειες και προσπαθούν να σπιλώσουν την Τσικρίκα. Την επί 21 χρόνια εργαζόμενη σε τηλεοπτικό σταθμό που αν και υγιής επιχείρηση δεν πήρε άδεια, την γυναίκα που ψύχραιμα κοίταξε στα μάτια τον Πρωθυπουργό και του είπε ότι «η κυβέρνηση σας μας απολύει».

Μια οργανωμένη επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίθεση που δεν έμεινε σε γνωστά πρόσωπα του Twitter και εκλεκτά τρολ που πάντα βρίσκονται στις επάλξεις. Εφτασε και στον λογαριασμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Φωτογραφήθηκε με νεοδημοκράτες χαμογελώντας; Λιβανιστήρι και θεραπαινίδα η κυρία, δίνει το σύνθημα ο υπουργός.  Φοβάμαι τι μπορεί να ακολουθήσει. Πού θα φτάσουν. Αντί να σιωπούν.

https://www.youtube.com/watch?v=i3ZMo1vUDjk

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News