454
Σκίτσα του Αρκα. Τώρα που σατιρίζει την κυβέρνηση ή υποστηρίζει τους «Παραιτηθείτε» γίνεται στόχος των συριζοτρολ | Facebook/Arkas-The Original Page

Μπα; Τώρα ο Αρκάς έγινε… ΑρΚούλης;

Σκίτσα του Αρκα. Τώρα που σατιρίζει την κυβέρνηση ή υποστηρίζει τους «Παραιτηθείτε» γίνεται στόχος των συριζοτρολ
|Facebook/Arkas-The Original Page

Μπα; Τώρα ο Αρκάς έγινε… ΑρΚούλης;

Και ξαφνικά, ο Αρκάς έγινε trend στο twitter επειδή φάνηκε, μέσα από κάποια σκίτσα του, ότι υποστήριξε τη διαμαρτυρία των «Παραιτηθείτε». Άρχισαν να τον λένε δεξιό, φιλελέ και κομματόσκυλο, Νουδούλη και Πασοκούλη. Κάποιοι στα σόσιαλ αποχαιρέτησαν με RIP το χιούμορ του, το οποίο υποτίθεται ότι πέθανε από τότε που άρχισε να σατιρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι άλλοι τον φαντάστηκαν να βγάζει σέλφι με τον Αδωνι έξω απ’ τη Βουλή την ώρα που φώναζαν αγκαλιασμένοι στην κυβέρνηση να παραιτηθεί, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι φιλελέ τρομοκράτες τον έχουν απαγάγει και τον αναγκάζουν να κάνει τέτοιες γελοιογραφίες.

Φυσικά, όλο αυτό συνδυάζεται τέλεια και με την πρόσφατη συνεργασία του Αρκά με το «Πρώτο Θέμα», η οποία επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τους επικριτές του, ότι ο παλιός γελοιογράφος έχει δώσει τη θέση του στον νέο που περιέγραψα παραπάνω. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι, λιγότερο θερμοκέφαλοι, που βλέπουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα και λιγότερο συνωμοσιολογικά. Και μάλλον τα τοποθετούν στη σωστή τους διάσταση.

Πρώτον, το πιθανότερο είναι ότι ο Αρκάς είχε μια καλή επαγγελματική πρόταση απ’ το συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα, την οποία δέχτηκε για λόγους επιβίωσης, όπως άλλωστε θα έκαναν πολλοί από εμάς. Ακόμα, ίσως, και όσοι απογοητεύονται με την επιλογή του και του επιτίθενται. Ας ερχόταν στην πόρτα τους μια τέτοια πρόταση και τότε θα βλέπαμε ποιοι θα έλεγαν όχι για χάρη των ιδανικών τους (τα οποία, στην περίπτωση των τωρινών επικριτών του Αρκά, ήταν αντιμνημονιακά μέχρι που τα ξέχασαν για να βολευτούν σε καρέκλες).

Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι ο Αρκάς δεν έχει μεταμορφωθεί σε Τζήμερο, ούτε από Αρκάς έγινε ξαφνικά ΑρΚούλης, ούτε γράφει ό,τι γράφει επειδή τον τσίμπησαν φιλελέ κουνούπια. Απλώς ο άνθρωπος σατιρίζει την κυβέρνηση, η οποία φέρει την ταμπέλα της Αριστεράς. Για την ακρίβεια, είναι ακόμα ένας απ’ τους πολλούς που σατιρίζουν αυτή την κυβέρνηση.

Γελοιογράφοι σατιρικοί και πάσης φύσεως κωμωδιογράφοι, είτε εκφραζόμαστε μέσα από sites και εφημερίδες, είτε μέσα από άρθρα, είτε μέσα από σκετς, είτε μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχουμε τρελαθεί να κάνουμε πλάκα στον Συριζα. Για πρώτη φορά σάτιρα, γελοιογραφία, τέχνη γενικότερα, φαίνεται να έχουν στραφεί τόσο έντονα εναντίον της Αριστεράς και σχολιάζουν τις άγαρμπες και τσαπατσούλικες αντιδράσεις και επιλογές της, όχι φυσικά από αντιαριστερό σύνδρομο, αλλά γιατί η Αριστερά έγινε κυβερνώσα. (φυσικά, το πόσο Αριστερά και το πόσο κυβερνώσα, είναι συζητήσιμο)

Οχι, δεν έγινε ο Αρκάς, ΑρΚούλης. Απλώς σατιρίζει την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία, όπως φαίνεται, έχει δυσανεξία στη σάτιρα. Ίσως γιατί έχει και η ίδια αιφνιδιαστεί και δεν μπορεί να το διαχειριστεί ότι η τέχνη της σάτιρας στράφηκε εναντίον της. Σκέψου τα καημένα αριστερά συριζοτρολ. Πώς να αντιδράσουν, όταν ο πάλαι ποτέ αγαπημένος τους Αρκάς, τώρα κάνει χοντρή πλάκα μαζί τους;

ΥΓ. Ενας άλλος λόγος που ενοχλεί ο Αρκάς είναι και η ευστοχία του. Σχεδόν πάντα, αυτή είναι η σάτιρα που ενοχλεί. Η εύστοχη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News