410
Η Αστυνομία απωθεί πολίτες που θέλουν να σταματήσουν πλειστηριασμούς, όπως κάποτε έγραφε η «Αυγή»... | INTIMENEWS

Ξύλο στα χρήσιμα κορόιδα

Η Αστυνομία απωθεί πολίτες που θέλουν να σταματήσουν πλειστηριασμούς, όπως κάποτε έγραφε η «Αυγή»...
|INTIMENEWS

Ξύλο στα χρήσιμα κορόιδα

Οι εικόνες είναι παντού. Οδός Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Εξω από συμβολαιογραφείο. Μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνεπικουρούμενα από το «Δεν πληρώνω», επιχειρούν να εισβάλουν σε συμβολαιογραφείο στο οποίο διενεργούνται πλειστηριασμοί. Τα ΜΑΤ αντιδρούν με ξύλο και χημικά. Κάποιοι τραυματίζονται. Ο Λαφαζάνης καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικό εγκληματία.

Είναι σκληρό, αλλά δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Αν τα ΜΑΤ επέτρεπαν την άνοδο στο συμβολαιογραφείο, οι πλειστηριασμοί θα σταματούσαν. Και τι θα γίνει αν σταματήσουν οι πλειστηριασμοί; Η αξιολόγηση θα σκαλώσει και η δόση θα καθυστερήσει. Οι φορολογούμενοι θα επωμιστούν για άλλη μία φορά το κόστος, αναλαμβάνοντας να καλύψουν τις «τρύπες» των τραπεζών. Το γκλομπ βρίσκει το κεφάλι του φουκαρά και ο θόρυβος ακούγεται μέχρι τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφούρτη. Ο Ντράγκι μπορεί να ησυχάσει, η Αθήνα κάνει πλειστηριασμούς.

Συνήθως αυτού του είδους η βία προκαλεί αποτροπιασμό, ενίοτε εγείρει και ηθικά ερωτήματα. Ωστόσο όλοι, κατά βάθος, γνωρίζουμε ότι ήταν και η μοναδική επιλογή. Οχι πως τα ΜΑΤ έχουν πάντα δίκαιο όταν δέρνουν. Είναι άλλο να κοπανάς γεροντάκια έξω από το Μαξίμου και άλλο ανθρώπους αποφασισμένους να σταματήσουν μία διαδικασία που, καλώς ή κακώς, πρέπει να ολοκληρωθεί. Τα ΜΑΤ, λοιπόν, πήραν την εντολή να διαφυλάξουν τη διαδικασία και έκαναν τη δουλειά τους.

Πάμε τώρα σε αυτούς που τρώνε το ξύλο. Οχι σε αυτούς που σκέφτονται να μπουν σε κανένα ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο, αλλά στους άλλους που, ανιδιοτελείς, πηγαίνουν στα συμβολαιογραφεία προσφέροντας το σβέρκο τους στα ΜΑΤ και στα πολιτικά σχέδια της Ζωής και του Λαφαζάνη. Πότε λέτε να ανακάλυψαν όλοι αυτοί τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών; Τώρα που τους καλεί ο Λαφαζάνης ή τότε που άκουγαν τον Τσίπρα να λέει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;» Το άκουγαν και το έβλεπαν να κρέμεται στα μανταλάκια από τα πρωτοσέλιδα της «Αυγής». Και ήταν και ο Καμμένος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Καμμένο που καλούσε σε αντίσταση κατά των πλειστηριασμών; Το σημερινό μισό υπουργικό συμβούλιο (και βάλε) είχε συγκροτήσει μέτωπο κατά των πλειστηριασμών. Θα άξιζε να μάθουμε και τι ποσοστό των μετακλητών συμμετείχε σε αντίστοιχες κινήσεις. Ενας, πάντως, του «Δεν πληρώνω», δικαιώθηκε με τον διορισμό του στο Μαξίμου. Τώρα πληρώνεται.

Πάτησαν πάνω στις πλάτες όσων διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς και τώρα τις γεμίζουν μελανιές από το ξύλο. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με τους κακομοίρηδες που σήκωναν μπάρες διοδίων για να περάσει ο Τσίπρας πηγαίνοντας προς το Μαξίμου. Τους εκμεταλλεύτηκαν, τους κορόιδεψαν και τώρα τους βάζουν να πληρώνουν από πάνω. Για αυτό και τα πενήντα χιλιάρικα που πληρώνονται σε υπερωρίες στο Μαξίμου. Είναι από το δούλεμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News