325
Ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιασμένος από τον διάκοσμο στο Μέγαρο των Ηλυσίων. | REUTERS/Ian Langsdon/Pool

Μα πόσο θαμπώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 24 Νοεμβρίου 2017, 13:55
Ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιασμένος από τον διάκοσμο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
|REUTERS/Ian Langsdon/Pool

Μα πόσο θαμπώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 24 Νοεμβρίου 2017, 13:55

Πήγε στο Παρίσι, βραβεύτηκε από έναν επαγγελματικό σύλλογο και ένα αμφιβόλου ποιότητας και επιρροής έντυπο, έφαγε πρωινό με τον Εμανουέλ Μακρόν και έδωσε μία δήθεν βαρύγδουπη συνέντευξη στην Le Figaro.

Πέραν των όσων είπε στις ομιλίες του και την εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε, παρομοιάζοντας για μία ακόμη φορά τον εαυτό του με τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε και πάλι πως βιάζεται και ότι τα λόγια τα έχει εύκολα.

Είπε μεταξύ των άλλων, μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόραση της γαλλικής εφημερίδας: «Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με διαφάνεια, όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι φόρουμ συζήτησης ηγετών και τεχνοκρατών, που στο τέλος γίνεται πάντα αυτό που θέλει ο ισχυρός, αυτός που έχει την οικονομική ηγεμονία, δηλαδή η Γερμανία».

Για μία ακόμη φορά και προφανώς εμφορούμενος από τον ενθουσιασμό για τις βραβεύσεις του, ο κ. Τσίπρας επέδειξε την γνωστή πολιτική προπέτεια.

Θεωρώντας ότι η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης και πιστεύοντας όσους του μεταδίδουν την εντύπωση ότι «η Μέρκελ τελειώνει» και ότι «η Ευρώπη αλλάζει», έσπευσε να συμπαραταχθεί με τον Μακρόν, αλλά σε τι; Στο σχέδιό του για την Ευρώπη; Και ποιο είναι αυτό ακριβώς; Και πώς μπορεί αυτό να μην περιλαμβάνει την Γερμανία;

Και εν τέλει, δεν διακρίνει ποια είναι η επικίνδυνη τάση για την αλλαγή της Ευρώπης, όπως την αποφασίζουν καλώς ή κακώς οι πολίτες της; Δυστυχώς η τάση αυτή είναι μία στροφή προς την νέα ακροδεξιά, η οποία μεταλλάσσεται και εκπροσωπείται πλέον από τα clean cut πρόσωπα του Κουρτς και του Λίντνερ.

Πώς ξεχνάει όμως έτσι ο Πρωθυπουργός;

Αυτός δεν ήταν που την κρίσιμη περίοδο και όσο βύθιζε την χώρα στην περιπέτεια που είχε καταστρώσει, νομιμοποποίησε όλες τις εξωθεσμικές διαδικασίες στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή του στις διάφορες πενταμερείς και εξαμερείς συναντήσεις, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015;

Βέβαια, όλα αυτά του έδωσαν το βραβείο του πολιτικού θάρρους για την πολιτική του στροφή (sic). Αλλά αυτό το βραβείο θα είναι απλώς κάτι που σε λίγο θα το κοιτάζει μόνος του σε ένα γραφείο.