354
Ο Μπόρις Τζόνσον σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου για τον κορονοϊό. Τώρα θα τις κάνει με τηλεδιάσκεψη | Ian Vogler/Pool via REUTERS

Μπόρις, στην αγέλη σου…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 27 Μαρτίου 2020, 14:43
Ο Μπόρις Τζόνσον σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου για τον κορονοϊό. Τώρα θα τις κάνει με τηλεδιάσκεψη
|Ian Vogler/Pool via REUTERS

Μπόρις, στην αγέλη σου…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 27 Μαρτίου 2020, 14:43

Τι μου λες; Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον; Χτυπάει και θεούς; Ε, ας περιμένει την ίασή του μέσω της ανοσίας της αγέλης. Ας του επιτρέψει η ανθρωπότητα να συμμετέχει στο πείραμα που σχεδίαζε για τους θνητούς του, τους φθαρτούς, αυτός, ο επίγειος, αθάνατος Θεός.

Αν με ρωτήσεις πού χτυπάει συγχρόνως, πού στοχεύει σαρκαστικά σαδιστικά ο κορονοϊός, θα σου πω στην υπεροψία. Πόσο απολίτιστα είχε ψευτοψηλώσει ο πολιτισμένος κόσμος! Τόσο ανεμπόδιστος που παρελαύνει ο στυγνός, καθαρός καπιταλισμός, καβάλα στ’ άλογο! Χωρίς προσχήματα. Κι ήρθε ένας άτιμος ιός να μας πει, να μας γεμίσει το σύμπαν ερωτηματικά… Είμαστε τόσο ψηλοί, τεράστιοι, ανίκητοι όσο νομίζουμε;

Με σιχασιά παρακολουθώ τους εμβληματικούς λαϊκιστές ηγέτες: Τραμπ, Τζόνσον. Το δίδυμο της υπεροψίας. Η αρρώστια, σας το έχω ξαναπεί, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Την αλήθεια σου ξεμπροστιάζει.

Ο λαϊκισμός είναι μάστιγα. Η αναίδειά του, η αποκοτιά του, η βαθιά αμορφωσιά του, ξεμπροστιάζεται.

«Ανοσία της αγέλης»… Τεμαχίστε, λέξη λέξη, όπως το κρέας ο χασάπης. Πίσω από έναν επιστημονικό όρο, πόση έπαρση, πόση απογείωση! Η εποχή που χάθηκαν τα προσχήματα.

Χάθηκαν τα φίλτρα του μυαλού, τα φρένα του στόματος.

«Θέλω την επανεκκίνηση της οικονομίας πριν από το Πάσχα» είπε ο Ντόναλντ. Θέλε, παλικάρι μου!

«Θα ακολουθήσουμε την τακτική ανοσία της αγέλης» είπε ο Μπόρις. Δεν θέλω να σε τρομάξω… Είσαι και συ αγέλη, Μπόρις! Μπορείς να λες και αυτά ακόμα για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

Θα με ειρωνευτείς… Δεν έχουν γίνει, ρε Ρέα, εγκλήματα στην ανθρωπότητα; Αλίμονο. Τυχεροί να απολαμβάνουμε την περισσότερη δημοκρατία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και που γράφω αυτό το κείμενο… Και που θα συμπορευτούμε στο φτύσιμο… Αλλά τόσο, που εξέλιπαν ο δισταγμός, η ντροπή.

Τόσα φέρετρα που περνάνε καθημερινά μπροστά στα μάτια μας!.. Ακόμα να σκεφτούν; Ακόμα να ψυχανεμιστούν; Ακόμα να μάθουν; Πόσα χρόνια σχεδιάζει και οργανώνεται η Ελβετία, το ασφαλές καταφύγιο, για πυρηνικό πόλεμο; Εμείς θα πεθαίναμε, εκείνοι θα επιζούσαν; Κι ήρθε ένας ιός… Ενας ιός… Και πάνε στράφι όλα τα καταφύγια… Γιατί μας τη βγήκαν τα επίγεια!

ΥΓ 1.: Νιώθω περήφανη για τη χώρα μου όπως εκπροσωπείται από τον Πρωθυπουργό μας

ΥΓ 2: «Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο – χρειάζεται χιούμορ για τον κορονοϊό» δήλωσε ο εκ Βρυξελλών Κούλογλου. Ο έρμος… Δεν παίρνει χαμπάρι… Τίποτα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News