1529
| ProtagonCreative

Τα πραγματικά «βραβεία» του 2016

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 31 Δεκεμβρίου 2016, 00:00

Τα πραγματικά «βραβεία» του 2016

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 31 Δεκεμβρίου 2016, 00:00

Η χρονιά όπου επικράτησε η φράση «δεν υπάρχει αυτό που ζούμε». Που το τρoλάρισμα αναβαθμίστηκε σε πολιτική στρατηγική. Ηταν επίσης η χρονιά που τα προσχήματα όχι απλώς έπεσαν αλλά εξαφανίστηκαν παντελώς.

Ηταν επίσης η χρονιά που οι συνωμοσιολόγοι εγκατέλειψαν το περιθώριο και κατέλαβαν την εξουσία. Που η παραπληροφόρηση έγινε δύναμη κρούσης. Και που ο θυμός πήρε θέση σαν καθοριστικός παράγοντας στις πολιτικές εξελίξεις. Συνεπώς τα βραβεία της χρονιάς εναρμονίζονται με αυτό το σκηνικό…


Mannequin Challenge της χρονιάς: Η Ρόδα του Συντάγματος που έμεινε ακίνητη σα να συμμετείχε κι εκείνη στο trend των ημερών.

1_


Κρυφό όπλο της χρονιάς: Ο Πάνος Καμμένος σταυρώνει δίκην ξεματιάσματος τα F-16 κατά την απογείωσή τους από τη βάση της Σκύρου.

2_


«Σκοτοδίνη» της χρονιάς: Ο στάση ανθρώπου με ξαφνική υπόταση που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προσφώνηση του Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

3_


«Χοροθέατρο Δώρας Στράτου» της χρονιάς: Ο αργόσυρτος χορός με την ονομασία «Καγκελάρης» που χόρεψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την καλοκαιρινή επίσκεψη στο χωριό του πατέρα του, το Αθαμάνιο, στην Αρτα


Ιατρική διάγνωση της χρονιάς: Η εξήγηση του Λάκη Λαζόπουλου ότι, «όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα».


«Ξινίλα» της χρονιάς: Το ύφος «μόλις δάγκωσα μια φέτα λεμόνι» που είχε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη στην δήλωσή της αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.


Eξοπλισμός camping της χρονιάς: Το στρώμα Cocomat που πήρε μαζί του ο Θοδωρής Κυριακού ενόψει της διανυκτέρευσης στην ΓΓ τύπου στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

7_


Snack της χρονιάς: Τα φιστίκια σε συνδυασμό με τον φραπέ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Κρήτη.

8_


Tetris της χρονιάς: Η αριστοτεχνική τοποθέτηση των τριών λεωφορείων της αστυνομίας στην αρχή της Ηρώδου Αττικού.

9_


Μάθημα πατριδογνωσίας της χρονιάς: Ο διαχωρισμός της Λέσβου από την Μυτιλήνη που πρωτολανσαρίστηκε από τον Πρωθυπουργό και επαναλήφθηκε μετά από λίγους μήνες σε non-paper του Μεγάρου Μαξίμου.

10_


Ο fan της χρονιάς: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που απαθανατίστηκε με τον Λευτέρη Πανταζή στο lobby του Μακεδονία Παλάς και βρήκε την ευκαιρία να του πει ότι «παρακολουθεί την δουλειά του στην τηλεόραση».

11_


Το όραμα της χρονιάς: Αυτό που βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ φωτογραφίζεται από τον Andrew Kelly του Reuters στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν.

12_


Το χρυσό real estate της χρονιάς: Τα βοσκοτόπια του Χρήστου Καλογρίτσα στην Ιθάκη που έδειξαν ότι μερικά προνομιούχα πρόβατα βόσκουν σε εκτάσεις αξίας 52 εκατ. ευρώ.

13_sssd
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την «Καθημερινή»

Το καμουφλάζ της χρονιάς: Το διαφανές τιραντάκι στο μπορντό ψευδο-στράπλες φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε η Περιστέρα Μπαζιάνα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

14_


Εθελοντής της χρονιάς: Ο Φώτης Κουβέλης που με αλλεπάλληλες δηλώσεις του έκανε σαφές ότι στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της.

15_


Μεταμφίεση της χρονιάς: Η στολή παραλλαγής με την οποία εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο γραφείο του προκειμένου να συμμετάσχει (;) σε άσκηση πολεμικής ετοιμότητας.

16_


Πουλερικό της χρονιάς: Η κότα που βρέθηκε ξαφνικά στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου συμμετέχοντας ακούσια σε μια αυτοσχέδια διαμαρτυρία.

17_


Τρίξιμο της χρονιάς: Τα κόκαλα της Κυράς της Ρω την ώρα που την εκθείαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής στον τάφο της.

18_


Επενδυτής της χρονιάς: Ο Σύρος πρόσφυγας που έφθασε στην Ελλάδα διασχίζοντας με κίνδυνο της ζωής του το Αιγαίο με στόχο να αναζητήσει τον Δημήτρη Μάρδα και να του δώσει το κομπόδεμά του για να το επενδύσει.

19_
Alkis Konstantinidis / REUTERS

Groupie της Χρονιάς: Η κυρία από το κοινό της εκπομπής «Στον Ενικό» που υπερασπίστηκε παθιασμένα τον Αλέξη Τσίπρα με το επιχείρημα «το παιδί προσπάθησε αλλά δεν το άφησαν».


Κατοικίδιο της χρονιάς: Η γάτα Ιμαλαΐων.

21_


Συμπέθεροι της χρονιάς: Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που τον καμαρώνουν από μια γωνία στο γραφείο του ενώ συναντιέται με την πρέσβειρα του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί.

22_


Μινιμαλισμός της χρονιάς: Το σκίτσο που με λίγες γραμμές και ένα μουστάκι αποδίδει τέλεια τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιεί έκτοτε σαν σήμα κατατεθέν.

 

23_sssd


Βέφα Αλεξιάδου της χρονιάς: Η Θεανώ Φωτίου που επανέφερε στην επικαιρότητα, μέσω της πολιτικής, το παραμελημένο μάθημα των οικοκυρικών αλλά το δίδαξε και στην πράξη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματός της.

24_


Χρυσόμυγα της χρονιάς: Το γαμήλιο σακάκι του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

25_


Μάρθα Βούρτση της χρονιάς: Ο Χρήστος Σπίρτζης που απέδειξε ότι και οι υπουργοί κλαίνε όταν η μοίρα (και η πραγματικότητα) τους χτυπάνε αλύπητα σαν μικρό ανυπεράσπιστο πλοιαράκι σε θαλασσοταραχή…

26_


ΕΑΜίτης της χρονιάς: Ο Παύλος Πολάκης που κατάφερε μέσω μιας ανακολουθίας στο χωροχρονικό συνεχές να μεταφερθεί με τη φαντασία του στην εποχή του Εμφυλίου και να παραμείνει εκεί πολεμώντας τους αστούς από το βουνό δίπλα στον Αρη Βελουχιώτη.

27_
Οι φωτογραφίες που κοινοποίησε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης από το πάρτι των γενεθλίων του στο υπουργείο Υγείας

Πιανίστας της χρονιάς: Ο Κώστας Ζουράρις που κατά τη διάρκεια του πάρτι στο Μέγαρο Μαξίμου έπαιξε μελωδίες της Αλέκας Κανελίδου που ταξίδεψαν τους καλεσμένους σε παλιότερες ξένοιαστες εποχές.

28_


Καθαρίστρια της χρονιάς: Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που με απλές κινήσεις εξαφανίζει την κακή ενέργεια από το σβέρκο και την πετάει μακριά.


ΣΥΡΙΖΑ της χρονιάς: Ο Αρτέμης Σώρρας που έχει πείσει αρκετούς συμπολίτες μας ότι ο Αγιος Βασίλης υπάρχει, διαθέτει δισ. και πληρώνει τα χρέη τους έναντι μικρού αντιτίμου.

30_


Δοκιμασία της χρονιάς: Η δημόσια στήριξη που παρείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα Πολύδωρα όταν προτάθηκε από το κόμμα τους για πρόεδρος του ΕΣΡ.

31_


Τρολάρισμα της χρονιάς: Η εξήγηση του Νίκου Παππά για το ταξίδι του με τον Αρτέμη Αρτεμίου στην Βενεζουέλα ότι πήγαν «διερεύνηση δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας».

32_


Ακροβατικό της χρονιάς: Η ελικοπτεροειδής κίνηση των ανδρικών γεννητικών οργάνων που κατόρθωσαν να πετύχουν οι χορευτές του Γιαν Φαμπρ στην παράστασή του με τίτλο «Παλλόμενα Πέη».


Κλουζό της χρονιάς: Ο Δημήτρης Παπαδημούλης που έλυσε το μυστήριο του θανάτου του εκδότη Μαυρίκου πριν από την αστυνομία. Και δημοσίευσε τη λύση στο twitter.

34_


Γενετική διασταύρωση της χρονιάς: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, που όπως αποκάλυψε ο πατέρας του τελευταίου στο ποίημα που αφιέρωσε στον πρωθυπουργό για τα γενέθλιά του είναι βλαστοί «δρακογενιάς». Δηλαδή διασταύρωση ανθρώπου και δράκου.

35_


ΟΑΕΔ της χρονιάς: Το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

36_


Ορφανό της χρονιάς: Ο Cornetto, το πανάκριβο άλογο του τέως συζύγου της Αθηνάς Ωνάση, Αλβάρο που μετά το διαζύγιό τους δεν επιτρέπεται να τον συναντήσει πλέον.

37_


Κρατική μέριμνα της χρονιάς: Η πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας στον ΟΑΣΑ προκειμένου τα δρομολόγια των λεωφορείων να γίνονται με μουσική υπόκρουση.

38_


Καρντάσιαν της χρονιάς: Ο γυμνασμένος νεαρός που έγινε γνωστός επαναλαμβάνοντας τη φράση «αγάπη μόνο» ενώ ταυτόχρονα φιλούσε τα μπράτσα του και πυροβολούσε με τους δείκτες των χεριών του.


Πιλάτες της χρονιάς: Η άσκηση που ολοκλήρωσε με επιτυχία η Ζωή Κωνσταντοπούλου κρατώντας ψηλά το αριστερό της χέρι σε γροθιά, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου της κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» στο θέατρο Χυτήριο.

40_


Συμβιβασμός της χρονιάς: Η αλλαγή επαγγελματικού και ιδεολογικού προσανατολισμού του Νίκου Καρανίκα που από ελεύθερος και μποέμ θεατής της Ελένης Μενεγάκη που διακήρυττε ότι «η καριέρα είναι χολέρα», εργάζεται αναρίθμητες ώρες ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού.

41_


Διεθνοποίηση λαϊκής σοφίας της χρονιάς: Η μετάφραση της παροιμίας «δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

42_


Αντικομφορμίστρια της χρονιάς: Η Αννα Βαγενά που απελευθερωμένη από αστικούς καθωσπρεπισμούς χρησιμοποίησε τις καρέκλες και τους καναπέδες της Βουλής ως υποπόδια.

43_


Κάμπινγκ της χρονιάς: Το προαύλιο του ΑΠΘ που φιλοξένησε το τριήμερο κατασκηνωτικό συνέδριο των No Borders φέτος το καλοκαίρι με παράλληλες εκδηλώσεις επιθέσεων σε κοντινά κτίρια.

44_


Παρεξήγηση της χρονιάς: Η διαφήμιση της Αντζελας Δημητρίου που ενώ αναπαράγει τα macho  αρσενικά στερεότυπα καθώς προτρέπει κάποιον να «χτυπήσει σαν άντρας» προκαλεί την παρέμβαση του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας με το αιτιολογικό ότι προτρέπει σε βία κατά των γυναικών.


Ρυμουλκά της χρονιάς: Τα φορέματα με υπερβολικά κοψίματα που κάνουν τις διεθνείς σταρ να αγωνιούν προκειμένου να μη φανεί αυτό που προσπαθούν να δείξουν και το οποίο γενικά έχει την ιδιότητα να σέρνει καράβι.

46_
Κάποια Νταϊάν Μέλο (αριστερά), κάποια Τζούλια Σαλέμι (κέντρο) και η Μπέλα Χαντίντ (δεξιά) προσπάθησαν στο κοκκινο χαλί της Βενετίας και των Καννών να κρύψουν αυτό που αποκάλυπταν

Εξαπατημένη της χρονιάς: Η Χάρις Αλεξίου που δεν φανταζόταν όταν ύψωνε το κόκκινο γάντι, σύμβολο του αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ότι ο αγώνας τους θα γινόταν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

47_


H Apple εφαρμογή της χρονιάς: Το facetime που επηρέασε αποφασιστικά τις εξελίξεις στην Τουρκία καθώς το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία χάρη σε αυτό ο Ταγιπ Ερντογάν επικοινώνησε με τους υποστηρικτές του στέλνοντάς τους μήνυμα να βγουν στο δρόμο και να αντισταθούν.

48_

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...