421
|

Ο Μουζουράκης που επιμένει

Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη 22 Νοεμβρίου 2013, 01:12

Ο Μουζουράκης που επιμένει

Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη 22 Νοεμβρίου 2013, 01:12

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, το φθινόπωρο του 2009. Το protagon ξεκινούσε σαν ένα μικρό σάιτ μιας μεγάλης παρέας.

Ο Πάνος γούσταρε να «μπαινοβγαίνει». Ακόμη και σε σύσκεψη μπορεί να είχε έρθει. Παραμονές της 28ης είχαμε την ιδέα να κάνει ένα βίντεο χιουμοριστικό και καυστικό για τα παλιομοδίτικα εθιμοτυπικά των παρελάσεων. Άλλωστε και τότε, όπως και σήμερα, στο διαδίκτυο συζητούσαν αν μας χρειάζονται οι παρελάσεις. Αν πρέπει να σπαταλάμε λεφτά για επιδείξεις με τανκς και αεροπλάνα ή πρέπει να αλλάζουμε τα λάστιχα στα λεωφορεία που κάνουν πατινάζ στους βρεγμένους δρόμους. Ο Πάνος λοιπόν έκανε ένα βίντεο για όλους αυτούς που το παίζουν Έλληνες, χωρίς να προσφέρουν τίποτε στον τόπο τους.

Και κάποιοι άρχισαν βέβαια να τον βρίζουν. Ανώνυμα και πίσω από ψευδώνυμα. Ορισμένοι πρόσθεσαν μάλιστα και απειλές. Και αυτός που δεν είχε όρεξη να τα βάλει με τα φαντάσματα του διαδικτύου ζήτησε να κατέβει το βίντεο. Έτσι, για να τους στερήσει την αφορμή. Το βίντεο λοιπόν έφυγε, όλοι γυρίσαμε στις δουλειές μας (λέμε τώρα) αλλά κάθε χρόνο γύρω στον Οκτώβρη, είναι έθιμο πια, 2-3 τύποι θυμούνται τον «προδότη Πάνο». Τον παρουσιάζουν σαν ένα «κωλόπαιδο» που το φθινόπωρο βρίζει τα ιερά και τα όσια και το καλοκαίρι τεντώνεται κάτω απ' τις ομπρέλες της Μυκόνου. Ο Πάνος όμως δεν είναι αυτός. Και επειδή βαρέθηκα τους ψιθύρους των ανωνύμων είπα να (τους) θυμίσω δυο τρία πράγματα που ξέρω γι' αυτόν. Από παιδί δουλεύει και από τα 17 του εμφανίζεται σε μαγαζιά ως μουσικός και παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής. Έχει συνεργαστεί με πολλούς ξεχωριστούς. Από Σαββόπουλο, Ζουγανέλη, Ρήγο μέχρι Παπακαλιάτη, Φειδά, Ρήγα και Γκασούκα. Στη σκηνή, στο θέατρο, στο στούντιο. Και κάθε χρόνο όλο και κάτι καινούργιο θα κάνει ή θα μάθει. Σε κανένα ταλέντο δεν επαναπαύτηκε. Και το κυριότερο: ποτέ δεν κάλεσε φωτογράφους και κάμερες για να προβάλει τη ζωή του. Ούτε στις ξαπλώστρες της Ψαρούς ούτε στις κερκίδες του Ηρωδείου. Και όταν τα πρωινά πήγαινε με την κιθάρα του στο Μουσείο Λαογραφικών Οργάνων για να μάθει στους φοιτητές του Παντείου «τι σημαίνει μουσική», στην είσοδο δεν υπήρχαν στημένοι φωτορεπόρτερ. Και την επομένη ποτέ δεν πόσταρε τα «ανδραγαθήματά» του.

Θα μου πείτε πού τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά. Από τον Οκτώβρη ήθελα να τα γράψω που είχα θυμώσει πάλι με τους «ανωνύμους». Τους ξέχασα όμως αλλά αυτές τις μέρες που είδα ξανά την αφίσα του Πάνου στους δρόμους, τους θυμήθηκα.

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Θανάσης Αλευράς – με την καθοδήγηση της Ελένης Γκασούκα -, θα εμφανίζονται λοιπόν κάθε Παρασκευή στο Fuzz. Γι' αυτούς που έχουν ακόμη τη δύναμη να απολαμβάνουν τη σάτιρα και ξέρουν να γελάνε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News