281
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ αναγνώρισε τον Τζο Μπάιντεν | Sarah Silbiger/Pool via REUTERS

Αντί του Τραμπ αναγνώρισε τον Μπάιντεν ο ΜακΚόνελ!

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 18:45
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ αναγνώρισε τον Τζο Μπάιντεν
|Sarah Silbiger/Pool via REUTERS

Αντί του Τραμπ αναγνώρισε τον Μπάιντεν ο ΜακΚόνελ!

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 18:45

Το τελειωτικό «άδειασμα» του απερχομένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έγινε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών Μιτς ΜακΚόνελ.

Την επομένη της επιβεβαίωσης του εκλογικού αποτελέσματος διά της ψηφοφορίας στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων ο ΜακΚόνελ προέβη σε δήλωση αναγνώρισης του Τζο Μπάιντεν ως «εκλεγμένου προέδρου», δηλαδή ως μέλλοντος προέδρου των ΗΠΑ, και της Κάμαλα Χάρις ως «εκλεγμένης αντιπροέδρου», δηλαδή ως μελλούσης αντιπροέδρου.

«Η χώρα μας έχει επίσημα εκλεγμένο πρόεδρο και εκλεγμένη αντιπρόεδρο» είπε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι. «Το Κολέγιο των Εκλεκτόρων μίλησε. Επομένως, σήμερα θέλω να συγχαρώ τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν».

Και συμπλήρωσε: «Ηλπιζα ότι οι προεδρικές εκλογές θα είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα. Αλλά το σύστημα διακυβέρνησής μας έχει διαδικασίες για να καθορίσει ποιος θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου».

Μπάιντεν και ΜακΚόνελ υπηρέτησαν μαζί στη Γερουσία επί σειρά ετών, ενώ αντιπαρατέθηκαν και συνεργάστηκαν εντός του θεσμικού πλαισίου και για τα νομοθετήματα της διοίκησης Μπαράκ Ομπάμα.

Θα συνεργαστούν εκ νέου τον επόμενο χρόνο, δεδομένης της επιθυμίας του μέλλοντος προέδρου για συνεννόηση με τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας, τόσο για την έγκριση του νέου υπουργικού συμβουλίου, σε πρώτη φάση, όσο και για την έγκριση των νομοσχεδίων κατόπιν.

Ο ΜακΚόνελ ήταν αβρός με τη μέλλουσα αντιπρόεδρο, την οποία συνεχάρη για την εκλογή της και τη σχετική «πρωτιά» που κατέκτησε στην αμερικανική Ιστορία. Και, όπως φαίνεται, και με τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού περίμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων για να μιλήσει. Από πλευράς του ο Τραμπ είναι αμετανόητος, αφού όπως μετέδωσε το Politico, συνεχίζει να… διαμαρτύρεται στο Twitter.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να πάρει μαθήματα από τον ηγέτη ΜακΚόνελ, ότι ήρθε η ώρα να τερματίσει τη θητεία του με κάποια αξιοπρέπεια» δήλωσε ο Δημοκρατικός αρχηγός της μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...