236
Μάρτιος 2011, Μόσχα: Ο Πούτιν καλωσορίζει τον Τζο Μπάιντεν, τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο Κρεμλίνο. Τώρα τον ξαναβρίσκει μπροστά του ως πρόεδρο των ΗΠΑ | REUTERS/Alexander Natruskin/File Photo

Επιτέλους ο Πούτιν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 10:07
Μάρτιος 2011, Μόσχα: Ο Πούτιν καλωσορίζει τον Τζο Μπάιντεν, τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο Κρεμλίνο. Τώρα τον ξαναβρίσκει μπροστά του ως πρόεδρο των ΗΠΑ
|REUTERS/Alexander Natruskin/File Photo

Επιτέλους ο Πούτιν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 10:07

Σαράντα δύο ημέρες μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και 38 αφότου οι μεγαλύτεροι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ανακήρυξαν ως νικητή της κάλπης τον Τζο Μπάιντεν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τελικά τον άνθρωπο που στις 20 Ιανουαρίου θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο ρώσος πρόεδρος προφανώς περίμενε ως την τελευταία στιγμή, δηλαδή την κρίση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, που το βράδυ της Δευτέρας επικύρωσε οριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα και παρά τη διαρκή άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχτεί την ήττα του, έχρισε τον Μπάιντεν «president elect», εκλεγμένο πρόεδρο. Ηταν εμφανής η αμηχανία του Κρεμλίνου απέναντι στη νίκη του Μπάιντεν, δεδομένου ότι ο σκοτεινός ρόλος της Μόσχας στην εκλογή του Τραμπ το 2016 αποτελεί αντικείμενο έρευνας –τότε ο Πούτιν είχε σπεύσει από τους πρώτους να συγχαρεί τον νικητή.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, αφού ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κέρδισε τις ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος για συναλλαγές και επαφές μαζί σας», επεσήμανε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο Πούτιν ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κάθε επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εξαιρετική ευθύνη για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, θα μπορέσουν, παρά τις διαφορές τους, πραγματικά να βοηθήσουν να λύσουν τα πολλά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος», σημείωσε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...