385
Ο Μποτσέλι στη θρυλική συναυλία του μπροστά στο Ντουόμο του Μιλάνο, στις 12 Απριλίου | Reuters

«Αντάρτικο» Μποτσέλι: Το lockdown μας ταπείνωσε – ας μην ακολουθήσουμε άλλο τους κανόνες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 22:22
Ο Μποτσέλι στη θρυλική συναυλία του μπροστά στο Ντουόμο του Μιλάνο, στις 12 Απριλίου
|Reuters

«Αντάρτικο» Μποτσέλι: Το lockdown μας ταπείνωσε – ας μην ακολουθήσουμε άλλο τους κανόνες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 22:22

Πριν τέσσερις μήνες ήταν ο άνθρωπος που συνδέθηκε όσο κανείς (τουλάχιστον στην πατρίδα του, την Ιταλία) με την πανδημία του κορονοϊού όταν η  συναυλία με θρησκευτικούς ύμνους που έδωσε στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου και μεταδόθηκε ζωντανά προκάλεσε ρίγη συγκίνηση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Και όμως, ο «ταπεινωμένος», όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος για τον εαυτό του, Αντρέα Μποτσέλι πλέον τάσσεται δημοσίως (και αναφανδόν) κατά των μέτρων ενάντια του Covid-19, ενώ ταυτόχρονα προτρέπει τους συμπολίτες του σε… ανυπακοή!

Όπως αναφέρει το BBC, ο διάσημος Ιταλός τενόρος κατά την διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην ιταλική Γερουσία, παρουσία αρκετών πολιτικών προσώπων, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ένιωσε «ταπεινωμένος και προσβεβλημένος» από το lockdown που επιβλήθηκε στην Ιταλία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

«Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι λες και είχα διαπράξει κάποιο έγκλημα» είπε χαρακτηριστικά για να παραδεχτεί αμέσως μετά πως αψήφισε τα μέτρα και βγήκε έξω κατά την διάρκεια της καραντίνας για να τον δει ο ήλιος καθώς, όπως σημείωσε, «είμαι και μιας κάποιας ηλικίας και έχω ανάγκη από βιταμίνη D».

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να παροτρύνει τους συμπολίτες τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Ας αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Ας διαβάσουμε βιβλία, ας τριγυρίσουμε έξω να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μιλήσουμε, να κάνουμε διάλογο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον έκανε αναφορά και στην λειτουργία των σχολείων δηλώνοντας πως ούτε και εκεί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

«Έχω μια κόρη 9 ετών και είναι αδιανόητο αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο καλυμμένα από ένα κομμάτι πλεξιγκλάς και κρυμμένα πίσω από μάσκες» είπε και συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο «είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν τόσο γρήγορα και ότι με την ίδια ταχύτητα άνοιξαν τα κέντρα διασκέδασης όπου οι νέοι άνθρωποι δεν πάνε για να διδαχθούν αλλά για να σκορπίσουν το μυαλό τους».

Ο Μποτσέλι παραδέχθηκε ότι πλέον δεν πιστεύει στην σοβαρότητα της αρρώστιας ενώ την ίδια στιγμή θεωρεί πως η ιταλική κυβέρνηση υπερέβαλε σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

«Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να μπήκε στην εντατική εξαιτίας του κορονοϊού. Οπότε προς τί όλη αυτή η αίσθηση σοβαρότητας της κατάστασης που δημιουργήθηκε;» διερωτήθηκε.

Μετά τις αντιδράσεις, βέβαια, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και πως μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός του έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μολύνθηκαν από κορονοϊό.

Ωστόσο, πλέον τρέχει να συμμαζέψει… τα ασυμμάζευτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...