213
| .

Παρατείνονται ως τις 27 Απριλίου -μετά το Πάσχα δηλαδή- οι περιορισμοί κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 18:24
|.

Παρατείνονται ως τις 27 Απριλίου -μετά το Πάσχα δηλαδή- οι περιορισμοί κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 18:24

Για άλλες τρεις εβδομάδες, μέχρι δηλαδή και την Κυριακή του Θωμά, θα παραταθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον κορονοϊό.

Οπως διευκρίνισε, η ΚΥΑ με τα μέτρα θα ισχύει ως τις 06:00 της 27ης Απριλίου 2020.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν ανέφερε αν θα υπάρξει αυστηροποίηση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών για αγορές, άσκηση κλπ., κάτι το οποίο εξετάζει η κυβέρνηση (εδώ).

Τόνισε ακόμη ότι το Σάββατο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της παράκαμψης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και μεγάλη κίνηση  σε παραδρόμους εθνικών οδών. Αυτοί οι λίγοι παραβλέπουν τα μέτρα και δείχνουν αντικοινωνική στάση, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Κατά την ενημέρωση, ο υφυπουργός είπε ότι η ελληνική κοινωνία έχει δείξει ενότητα και πειθαρχία, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ανατραπεί.

Για τις μεταβολές διεύθυνσης κατοικίας, ένας τρόπος για το «σπάσιμο» της καραντίνας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η ΑΑΔΕ παγώνει τη διαδικασία μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Πρόσθεσε ότι θα γίνονται δεκτές μεταβολές μόνο υπό συγκεκριμένους όρους.

Επισήμανε, τέλος, ότι κάποιοι από τους περιορισμούς, όπως στην κολύμβηση, δεν έχουν εφαρμογή για πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας (όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτισμός κ.ά) που έχουν χαρτί γιατρού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...