191
Εικόνα αρχείου από διόδια εθνικής οδού | Intime/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τέλος βάζει η ΑΑΔΕ στις μεταβολές μόνιμης κατοικίας για το σπάσιμο της καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 11:18
Εικόνα αρχείου από διόδια εθνικής οδού
|Intime/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τέλος βάζει η ΑΑΔΕ στις μεταβολές μόνιμης κατοικίας για το σπάσιμο της καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 11:18

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της Αρχής σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, τις οποίες κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Η ΑΑΔΕ με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να βάλει τέλος  στην «πατέντα» ορισμένων για την αλλαγή της μόνιμης κατοικίας ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν στα χωριά το Πάσχα!

Σύμφωνα με όσα ισχύουν ως τώρα, επιτρέπεται η μετακίνηση από ένα αστικό κέντρο, για παράδειγμα, σε περιοχή εκτός αυτού μόνο μία φορά.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε την Παρασκευή και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι συνομίλησε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ για το θέμα.

«Θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...