232
O Μάικλ Γκόουβ, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας, κατά τις ανακοινώσεις για την Covid-19 το απόγευμα του Σαββάτου | Pippa Fowles/10 Downing Street/Handout via REUTERS

Ενα πεντάχρονο παιδί μεταξύ των 708 νεκρών που ανακοίνωσε το Σάββατο η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 17:58
O Μάικλ Γκόουβ, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας, κατά τις ανακοινώσεις για την Covid-19 το απόγευμα του Σαββάτου
|Pippa Fowles/10 Downing Street/Handout via REUTERS

Ενα πεντάχρονο παιδί μεταξύ των 708 νεκρών που ανακοίνωσε το Σάββατο η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 17:58

Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα αύξησης των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού καταγράφεται στη Βρετανία, αν και οι Αρχές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει βελτίωση.

Το Σάββατο ανακοίνωσαν 708 νέους θανάτους, αριθμός που ανεβάζει τον απολογισμό σε συνολικά 4.313. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένα αγόρι μόλις πέντε ετών, ίσως το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό στη χώρα από την εμφάνιση της πανδημίας, αν και είναι εντός των προσδοκιών των επιστημόνων για τιθάσευση της νόσου, ανέφερε το BBC. Με τα σημερινά δεδομένα η αύξηση είναι γύρω στο 25% την ημέρα, δηλαδη διπλασιάζονται κάθε 3,5 ημέρες.

Οπως ανέφερε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μάικλ Γκοβ, ένα παιδί πέντε ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ήταν ανάμεσα στους 708 νεκρούς που ανακοινώθηκαν.

Οι επιβεβαιωμένες νέες περιπτώσεις της COVID-19 ανέρχονται σε 3.735, αισθητά μειωμένες σε σχέση με τις 4.450 που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο, καταγράφονταν αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 20% την ημέρα, η οποία έχει πλέον επιβραδυνθεί σε περίπου 10%. Να σημειωθεί ότι η κάμψη έρχεται παρά το ότι επεκτάθηκαν οι έλεγχοι στο προσωπικό του βρετανικού ΕΣΥ, που ήδη θρηνεί αρκετά θύματα της νόσου.

Εν τω μεταξύ τα τεστ που έχουν γίνει συνολικά ανέρχονται σε 183.190, εκ των οποίων τα θετικά (άρα τα κρούσματα) είναι 41.903.

Εν ολίγοις, όπως συνοψίζει τα αποτελέσματα το BBC, η χώρα μπορεί να βρίσκεται ενώπιον μιας φάση επιβράδυνσης, αν και είναι νωρίς να το πούμε οριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...